Menu
Punten

klassiek én met een twist

Klassiekers zijn niet voor niets vastgebeiteld op je menukaart. De meeste gasten genieten nou eenmaal enorm van een sappige entrecote of krokante schnitzel. Maar als chef wil je ook vernieuwen en innoveren.

Daarom hebben we voor 7 klassieke horecahardlopers naast het allerbeste basisrecept, óók varianten uitgezocht voor chefs die toe zijn aan recepturen met een originele twist.

Durf jij het aan om een creatieve draai te geven aan je carpaccio en je schnitzel in te wisselen voor een katsu sando?

1. Carpaccio

1. Carpaccio

De carpaccio is het meest bekeken recept op de Unilever Food Solutions website!

Deze klassieker met flinterdun gesneden ossenhaas of lende blijft populair. Gelukkig zijn er talloze andere ingrediënten die je op dezelfde manier kunt verwerken.

2. Tomatensoep met balletjes 

2. Tomatensoep met balletjes 

Zoet, hartig en vertrouwd, een goede kom tomatensoep stelt nooit teleur.

Voor chefs is dit het ultieme gerecht om een mooie marge op te pakken. Die haal je natuurlijk niet van de kaart, maar je kunt wel kiezen voor een nieuwe, wereldse variant! 

3. Saté met pindasaus

3. Saté met pindasaus

Of je hem nou serveert met een goudgele frites of gebakken rijst, de saté met pindasaus is altijd een hit.

Maar voor wie durft is dit gerecht perfect om mee te variëren: kies een ander Indonesisch recept met pindasaus of​​​​​​ rijg eens iets nieuws aan een spiesje. 

4. Pasta met rode saus 

4. Pasta met rode saus 

Of het nou fusilli, tagliatelle, ravioli of penne is, iedereen is dol op een Italiaanse pasta met een rode saus op basis van tomaten. Zelfs op het kindermenu komt deze haast altijd terug.

De bekendste versie is uiteraard de spaghetti bolognese of ‘bolo’, maar je kunt zoveel meer met bescheiden ingrediënten zoals pasta en tomaat!

5. Schnitzel jagersstijl 

5. Schnitzel jagersstijl 

Heerlijk hoor, zo’n superkrokante gepaneerde schnitzel. Maar veel jongere horecagasten denken bij de traditionele ‘schnitzel jagersstijl’ aan Duitse restaurants waar de tijd sinds de jaren 70 heeft stilgestaan. Met meubilair van donker hout, gehaakte gordijnen en enorme pullen bier.

Geef een twist aan deze klassieker en je krijgt ook de twintigers weer aan de schnitzel! 

6. Klassieke hamburger 

6. Klassieke hamburger 

Voor veel gasten is het de ultieme, vertrouwde traktatie. Een sappige hamburger op een zacht, gegrild broodje met wat ui, augurk en tomatenketchup.

Maar elk onderdeel van deze gestapelde publiekslieveling kun je inwisselen voor een vernieuwend ingrediënt. Het vlees, de toppings en zelfs het hamburgerbroodje.

7. Salade gebakken geitenkaas  

7. Salade gebakken geitenkaas  

Veel gasten vinden hem heerlijk, maar sommige vegetariërs hebben de salade met geitenkaas al zo vaak gegeten dat ze deze optie niet eens meer overwegen.

Je kunt de verkoop van dit gerecht stimuleren door de salade-met-kaas op een verfrissende manier aan te vliegen. Gelukkig zijn er enorm veel kazen om uit te kiezen.  

Dit zijn de 8 wereldwijde menutrends

Wil je jouw klassiekers een eigentijdse make-over geven? Verdiep je dan in het menu van de toekomst. 1600 chefkoks van over de hele wereld hebben voor Future Menus de 8 grootste foodtrends bepaald. Gebruik hun inzichten om moderne, inspirerende gerechten te creëren.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu