Thaise scampi burger
Hamburgers zijn “hot” daar kunnen we niet omheen. De burger kan ook gemaakt worden van verse langoustines. En mag half rauw geserveerd worden.

Ingrediënten
Burger
-
zwarte tijger garnalen 1.0 kg
-
limoenschil 8.0 g
-
zout en peper
-
geklaarde boter
Garnituur
-
venkel 1.0 st
-
radijs 10.0 st
-
sinaasappel 1.0 st
-
rode Chili peper 1.0 st
-
dille 5.0 takjes
-
koriander tak 5.0 takjes
Saus
-
Thaise groene curry pasta 10.0 g
Opmaak
-
brioche brood 10.0 stuks
Bereiding
-
Burger
Hak de garnalen fijn en breng deze op smaak met de gember, knoflook, geraspte limoenschil en wat zout en peperDruk de massa aan in een ronde vorm of tartaarsteker.Bak de burgers aan beide kanten in de boter.
-
Garnituur
Snijd de venkel en de radijsjes flinterdun op een mandoline en zet ze op wat ijswater.Snijd de sinaasappel uit en de chilipeper in ringetjes.Pluk de dille en de koriander.Meng de venkel samen met de sinaasappel, chili peper, radijs, dille en koriander. -
Saus
Meng de Hellmann’s Real Mayonaise met groene curry pasta. -
Opmaak
Snijd het burger broodje doormidden en rooster de beide binnenkanten in een koekenpan.Bouw de burger op met de garnalenburger, groene curry mayonaise en garneer af met de venkel salade.