Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Veelgestelde vragen

Over ons

1. Wie zijn wij?

Wij helpen jou als chef graag met inspiratie en vernieuwing voor smakelijke én voedzame maaltijden. Want voor jou is het natuurlijk belangrijk om je gasten te blijven verrassen. Vooral met de toenemende vraag naar aangepaste gerechten, zoals lactose- en glutenvrij, vegetarisch of veganistische maaltijden, is het soms een uitdaging om nieuwe gerechten op de kaart te blijven zetten. Wij hopen jou daarom een goede basis te geven met onze producten. 

Naast receptinformatie informeren we je graag over relevante trends, nieuwe ideeën, originele technieken en interessante verhalen voor de professionele keuken. We houden rekening met tijdwinst, milieubewustheid en minder waste. Waar je ook tegenaan loopt in je keuken, wij helpen je graag!

Contact

2. Hoe kan ik contact opnemen met Unilever Food Solutions?

Wij geven je via onderstaande kanalen graag antwoord op al je vragen en klachten. Denk aan productinformatie, allergenen, ingrediënten, brochures, samples, Cook & Save, recepten en nog veel meer.

Mocht je een product klacht hebben dan willen we graag het volgende weten:
-Duidelijke omschrijving van de klacht
-De merknaam en variant van het product
-De houdbaarheidsdatum
-De L code die op de verpakking vermeld staat

Chatten ma t/m vr tussen 08:30 en 17:30
Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden via de chat. De chat-knop vindt je onderaan deze pagina. Buiten kantoor uren kun je een bericht achterlaten en zullen we per e-mail reageren.

Telefonisch tussen 08:30 en 17:00
Bel je liever met ons? Wij zijn tussen 08:30 en 17:00 bereikbaar op 010 439 43 08 (Lokaal Tarief) 

E-mail
Voor vragen en klachten kun je ook met ons mailen via info@unileverfoodsolutions.nl

Voor vragen over jouw account, inloggen en Cook & Save kun je mailen naar cooksave@smidt-imex.com

3. Hoe kan ik een vertegenwoordiger benaderen?

Unilever Food Solutions beschikt over een uitgebreid team van vertegenwoordigers. Geef hier je postcode in. Zo krijg je alle gegevens over de vertegenwoordiger bij jou in de buurt.

Overig

4. Hoe kan ik Unilever Food Solutions producten bestellen?

Je kunt alle Unilever Food Solutions producten terugvinden op deze website en online bestellen in de webshop. Uiteraard zijn de producten van Unilever Food Solutions ook verkrijgbaar bij de meeste Foodservice grossiers en Cash & Carries.

5. Wat mag ik van Unilever Food Solutions op een beurs verwachten?

Het Chef Team van Unilever Food Solutions verzorgt op beurzen demonstraties om alle mogelijkheden van de Unilever Food Solutions producten te laten zien. Zowel bij de chefs als bij de vertegenwoordigers kun je terecht voor uitgebreid advies.

Bestellen 

1. Hoe werkt de webshop?

In de Unilever Food Solutions webshop kun je een bestelling plaatsen met het verzoek tot uitlevering door je eigen grossier. Je voegt producten toe aan de winkelmand vanuit de product overzichtspagina of op de gedetailleerde productpagina. Soms hebben we speciale promoties. Wanneer je jouw bestelling via de webshop plaats, geef je Unilever Food Solutions toestemming om de bestelling door te sturen aan de door jou gekozen grossier ter uitlevering. Jouw grossier zal de bestelling leveren. Ook de betaling gaat via jouw grossier.

De leverdatum van je bestelling is afhankelijk van je grossier en je vaste leverdagen. Gratis producten en cadeaus worden apart van jouw bestelling verzonden en binnen twee tot drie weken bij jou thuisbezorgd. 

2. Wat zijn de vereisten om de webshop te gebruiken?

Een vereiste om de Unilever Food Solutions webshop te gebruiken, is dat je een ‘bezorgklant’ dient te zijn bij één van onze grossiers.

3. Hoe kan ik me registreren?

Registreer jezelf door op de login button aan de rechterbovenzijde van de pagina te klikken. Vul het formulier in en bevestig. Hierna is jouw account klaar voor gebruik.

4. Welke login details heb ik nodig voor de webshop?

Je kunt de webshop gebruiken zonder in te loggen of door de login gegevens te gebruiken van je registratie. Het voordeel hiervan is dat je gegevens worden bewaard voor vervolgbestellingen. Je kunt de webshop ook gebruiken zonder te registreren. In beide gevallen moet je wel ‘bezorgklant’ zijn bij één van onze grossiers.

5. Ik heb een bestelling gedaan maar nog geen bevestiging ontvangen

Wanneer je een bestelling via onze webshop gedaan hebt maar nog geen bevestiging hebt ontvangen kun je het beste contact opnemen met je eigen uitlever grossier.

Betalen

6. Welke prijzen zijn van toepassing in de webshop?

De prijzen die getoond worden zijn indicatieve prijzen. Deze prijzen zijn slechts een indicatie van een mogelijke verkoopprijs van jouw grossier met als enige doel een inschatting te geven van de uiteindelijke prijs. De echte prijs die je betaalt is onderdeel van de overeenkomst tussen jou en je grossier en kan in de praktijk dus zowel hoger als lager uitvallen. Voor de voor jou geldende prijzen en leveringsvoorwaarden kun je jouw grossier raadplegen.

7. Hoe gaat het afrekenen in zijn werk?

De prijs die je betaalt is onderdeel van de overeenkomst tussen jou en je grossier. Voor de voor jou geldende prijzen en leveringsvoorwaarden kun je jouw grossier raadplegen. De betaling en de afhandeling van de order verloopt op reguliere wijze. 

8. Hoe kan ik PureLeaf thee materialen bestellen?

Thee materialen van PureLeaf kunnen via https://pureleafb2b.nl/ besteld worden.

Bezorgen 

9. Wie bezorgt mijn bestelling?

Jouw grossier zal de bestelling leveren. Ook de betaling gaat via hem.

10. Welke grossiers leveren mijn bestelling voor de UFS webshop uit?

De keuzelijst hiervan zie je op de productpagina, waar je je grossier voor de uitlevering kunt kiezen.

11. Ik heb nog geen grossier. Wat kan ik doen?

Als je klant wilt worden bij een grossier, neem dan contact op met de desbetreffende grossier.

12. Wanneer zal mijn bestelling bezorgd worden?

Vaak wordt de bestelling de eerstvolgende zending meegeleverd. Dit kunnen we echter niet garanderen. Neem voor de zekerheid contact op met je grossier.

13. Wat moet ik doen als mijn bestelling niet geleverd wordt?

Jouw grossier is verantwoordelijk voor het leveren van je bestelling. Als je het bericht ontvangen hebt dat je bestelling niet geleverd wordt, dan kun je het beste contact opnemen met je eigen grossier.

Retourneren 

14. Retourneren

Het retourneren van producten wordt afgehandeld door de grossier. Voor vragen hierover kan je bij hem terecht. Mocht je andere vragen hebben dan kun je contact opnemen met onze servicedesk via 010 439 43 08.

Overig 

15. Hoe vind je jouw bestelgeschiedenis?

Om toegang te krijgen tot je bestelgeschiedenis log je in aan de rechterbovenzijde van de pagina. Er staat ‘login’ of je gebruikersnaam als je al ingelogd bent. In dit menu klik je op ‘mijn account’. In dit gedeelte kun je aan de linkerzijde naar ‘bestelgeschiedenis’.

Melding: Ontbreken Cook & Save stickers op verpakkingen
Door een productiefout kan het zijn dat je tijdelijk geen Cook & Save stickers vindt op de verpakkingen van:
 
- Knorr Vleesjus 1.43 KG
- Knorr 1-2-3 Vleesjus 10 KG
- Knorr 1-2-3 Groentebouillon Krachtig 1 KG
- Knorr 1-2-3 Kippenbouillon Krachtig 1 KG
- Knorr 1-2-3 Runderbouillon Krachtig 900 GR
- Knorr 1-2-3 Vleesbouillon Krachtig 1 KG

Deze extra spaarpunten worden nu automatisch toegekend in bij je bestelling in de webshop. Zo loop je geen Cook & Save punten mis. Excuses voor het ongemak.

 

1. Wanneer kan ik de bestelling met mijn Cook & Save cadeau(s) verwachten?

Bestellingen worden eenmaal per week verwerkt en uitgestuurd volgens onderstaand schema:

 • Je bestelt jouw cadeau(s) in week 1
 • Wij verwerken deze bestelling in week 2
 • Je ontvangt jouw cadeau (s) in week 3
 
Cadeaus worden los geleverd van de bestelling.
 

2. Het lukt mij niet om in te loggen. Wat kan ik doen?

Dat het inloggen niet lukt kan verschillende redenen hebben: 

 • Heb je al een account in onze webshop aangemaakt? Zo niet, dit kan eenvoudig via www.unileverfoodsolutions.nl/maak-een-account-aan.html voor Nederland.
 • Misschien probeer je in te loggen op een verkeerd e-mail adres. Zorg er voor dat je inlogt met het e-mail adres waarmee je ook bij ons geregistreerd staat.
 • Weet je niet zeker met welk e-mail adres je geregistreerd staat? Klik dan hier en vul het e-mail adres in waarvan jij denkt dat het de juiste is. Als het niet de juiste blijkt te zijn verschijnt het volgende: “Onder dit e-mailadres hebben wij geen account gevonden. Controleer of je jouw e-mailadres correct hebt ingevoerd of registreer om een nieuw account aan te maken.
 • Je probeert in te loggen op de juiste website? Controleer even of je niet per ongeluk op de Nederlandse website probeert in te loggen vanuit België of vice versa
 • Indien geen van bovenstaande redenen een oplossing biedt, neem dan contact op via cooksave@smidt-imex.com

3. Het lukt mij niet om een wachtwoord in te stellen. Wat kan ik doen?

Een wachtwoord moet, uit veiligheidsoverwegingen, voldoen aan onderstaande voorwaarden. Het wachtwoord moet: 

 • Minimaal 8 tekens bevatten
 • Een combinatie zijn van letters én cijfers
 • Minstens één hoofdletter bevatten
 • Minstens één leesteken bevatten, zoals ?!&$ 

Het systeem kan jouw registratie weigeren als het gekozen wachtwoord niet aan bovenstaande eisen voldoet.

Heb je al een wachtwoord, maar wil je deze wijzigen? Dat kan hier!
 

4. Waar kan ik mijn Cook & Save punten invullen?

Wanneer je ingelogd bent kun je de codes op deze pagina www.unileverfoodsolutions.nl/loyalty-overview.html invoeren waarna de punten gelijk aan je account worden toegevoegd.

5. Ik heb een vraag. Met wie kan ik contact opnemen?

6. Ik zie mijn Cook & Save punten niet meer. Hoe kan dat?

Geen paniek! Jouw punten gaan niet zomaar verloren. Mogelijke verklaringen:

 • Je logt in met een nieuw toestel? Het duurt even om het puntensaldo in te laden. Probeer een keer de pagina te “vernieuwen/refreshen”
 • Heb je ooit eerder in de webshop ingelogd op een ander account? Zo ja, dan zullen jouw punten waarschijnlijk op dit account staan.

Je ziet nog steeds jouw punten niet? Neem even met ons contact op via  cooksave@smidt-imex.com

7. De 'on-pack' codes zijn onleesbaar. Hoe krijg ik alsnog de Cook & Save punten?

Is de sticker onbedrukt aangeleverd of de code is slecht gedrukt en dus onvoldoende leesbaar? Maak een foto en stuur deze door naar cooksave@smidt-imex.com. Wij zullen vervolgens de misgelopen punten toekennen.

8. Sommige producten hebben wel een 'on-pack' code, maar lang niet alle producten hebben dit. Klopt dat wel?

Het klopt dat er slechts een beperkt aantal producten voorzien is van een 'on-pack'code. Voor de meeste andere producten geldt dat je Cook & Save punten ontvangt wanneer je deze bestelt in onze webshop. Weet je niet zeker of het klopt? Zoek dan hier naar het gewenste product en controleer of er 'code on-pack' vermeld staat. Zo niet, dan ontvang je alleen Cook & Save punten bij een online aankoop in de webshop. 

9. Wat doe ik met codes die niet werken of aangeven ongeldig te zijn?

 • Het systeem is hoofdlettergevoelig. Graag de codes ingeven met cijfers en hoofdletters.
 • Soms lijken leestekens op elkaar: bijvoorbeeld 0 (nul) en O (hoofdletter o), G en 6, V en U
 • Iemand (jij of een collega) heeft de code reeds ingegeven. Elke code is uniek en slechts eenmaal te registreren.
 • Indien bovenstaande redenen geen oplossing bieden, neem dan contact op met cooksave@smidt-imex.com

10. Is het mogelijk om een account te verwijderen en de Cook & Save punten over te laten zetten naar een ander account?

Wij kunnen een account blokkeren, verwijderen en de punten overzetten naar een ander account. Hiervoor vragen we je wel eerst contact op te nemen met jouw vertegenwoordiger. Hij zal de opdracht doorgeven waardoor we er zeker van zijn dat wijzigingen aan accounts gebeuren met medeweten van/in opdracht van de eigenaar.

11. Hebben de punten een vervaldatum?

Ja, de punten zijn slechts geldig tot de vervaldatum van de actie. Deze staat steeds duidelijk vermeld op de eerste pagina nét na het inloggen op de website.

12. Waar kan ik de Cook & Save voorwaarden terugvinden?

Via www.unileverfoodsolutions.nl/inspiratie-voor-chefs/cooksave/voorwaarden.html

13. Kan ik deelnemen aan het Cook & Save spaarprogramma als ik werkzaam ben in de bedrijfcatering?

Helaas, wanneer je werkzaam bent in de bedrijfscatering ben je uitgesloten om mee te doen aan het Cook & Save spaarprogramma. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar jouw hoofdkantoor.

1. Wat kan ik met de UFS app doen?

Met de gratis UFS app is bestellen gemakkelijker dan ooit. Je scant met je smartphone of tablet snel jouw favoriete producten én Cook & Save codes. Ook een herbestelling plaatsen gaat vanaf nu heel simpel, waar en wanneer jij wilt. Plus: met de UFS app heb jij jouw recept inspiratie elk moment binnen handbereik.

2. Hoe werkt het scannen van producten en Cook & Save codes?

Scan met je smartphone of tablet de barcode van jouw favoriete producten. Kies het aantal dat je nodig hebt en voeg ze makkelijk toe aan je winkelmand. Ook kun je makkelijk je Cook & Save codes scannen waarna de gescande punten direct worden bijgeschreven.

3. Waar kan ik de UFS app downloaden?

Zo zet je de UFS app binnen één minuut op je smartphone of tablet:
1. Download de ‘UFS App’ in de App Store of Google Play Store
2. Selecteer ‘Nederland’ bij landkiezer
3. Heb je al een account? Klik op ‘Aanmelden’ en voer je e-mail en wachtwoord in
4. Nog geen account? Ga naar ‘Registreer nu’ en krijg 50 Cook & Save punten cadeau!
Je app is nu klaar voor gebruik. Vanaf nu bestel én spaar je makkelijker dan ooit!

4. Ik heb nog geen account bij UFS. Kan ik toch de app gebruiken?

Uiteraard! Ga naar ‘Registreer nu’ om simpel een account aan te maken en krijg meteen 50 Cook & Save punten cadeau!

5. Is de UFS app gratis?

Ja, het downloaden van de UFS app in de App Store of Google Play Store is gratis.

 

Let op: Promoties op de site zijn ook geldig in de app! Het kan zijn dat je deze echter niet ziet.