Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Soep

  • zonnebloemolie 30 g
  • witte uien, blokjes 50 g
  • bleekselderij, brunoise 50 g
  • wortel, brunoise 50 g
  • geraspte gember 10 g
  • ras el hanout 8 g
  • Chili flakes 2 g
  • kurkuma 2 g
  • tomatenpuree 50 g
  • oranje linzen 40 g
  • gepelde tomaten op sap 300 g
  • water 0.7 dl
  • kikkererwten uit blik, afgespoeld 100 g
  • citroensap 8 g

Opmaak

  • koriander 10 g
  • Gezouten citroenschil 10 g
  1. Soep

    Verwarm de olie. Smoor de ui samen met de bleekselderij, wortel, knoflook, gember, ras el hanout, chili flakes en de kurkuma. Voeg de tomatenpuree, linzen, tomatencoulis en het water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg groentebouillon toe. Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de linzen gaar zijn. Voeg de kikkererwten toe en breng op smaak met het citroensap.
  2. Opmaak

    Schep de soep in de borden en garneer met gehakte koriander en fijngesneden gezouten citroenschil.