Lamsspiesjes met humus en harissa aioli
Gebakken kikkererwten is een erg lekker garnituur en niet moeilijk. Maar voor het beste reslutaat droog je de kikkererwten 24 uur van tevoren.

Ingrediënten
Lamsspiesjes met humus en harissa aioli
Garnituur


Opmaak
Garnituur
-
Lamsgehakt 1.0 kg
-
geklaarde boter
-
kikkererwten uit blik, afgespoeld 200.0 g
-
komkommer 0.5 g
-
vleestomaten 3.0 st
-
rode ui 0.5 st
-
slabladeren
-
koriander tak 5.0 takjes
-
harissa 10.0 g
Opmaak
-
hummus 200.0 g
-
gerookte paprikapoeder
-
flat bread 10.0 stuks
-
limoenen 5.0 st
-
Ghoa cress 0.5 bakje
Bereiding
-
Garnituur
Verdeel het gehakt in 30 gelijke porties en rijg ze op spiesjes.Bak ze rondom in wat boter.Droog de kikkererwten goed (liefst 24 uur van tevoren) en bak ze krokant.Snijd de komkommer, tomaten en de rode ui.Pluk de sla en de koriander en maak het geheel aan met de vinaigrette.Roer de harissa door de ailoli. -
Opmaak
Spuit de humus in schaaltjes en maak ze af met de kikkererwten en wat paprikapoeder.Serveer de spiesjes op het brood samen met de salade en de de pittige aioli.Maak af met de limoen en wat ghoa cress.