Menu
Punten

Ingrediënten

+

Tomaten

Geitenkaas creme

Asperges

Opmaak

  • Oost-Indische kers bloemen 20.0 st
  • asanga cress 1.0 bakje
  • bronzen venkel 3.0 tak
  • bieslook bloemen 10.0 tak
  • zout en peper

Door de tomaten op lage temperatuur te bakken krijgen ze een mooie intense smaak die perfect combineert met zacht romige geitenkaas en peperige bloemen en blaadjes van de Oost-Indische kers.

...

Bereiding

  1. Tomaten

    Plicheer de tomaten en halveer ze. Meng de tijm en de knoflookpuree met de olijfolie. Verdeel het oliemengsel over de tomaten en kruid ze met zout en peper. Leg de tomaten op een ovenplaatje en zet ze gedurende ca. 3 uur in de oven op 68˚C. Laat de tomaten afkoelen en hak ze grof.

  2. Geitenkaas creme

    Meng de roomkaas met de geitenkaas en breng op smaak met mierikswortel, zout en peper.Doe het geitenkaasmengsel in een spuitzak met een glad spuitje.

  3. Asperges

    Blancheer de korenaar asperges in water met wat zout. Snijd de witte gekookte asperges schuin en leg ze in een ondiepe schaal. Giet de vinaigrette erbij en rasp er wat limoenschil over. Dek ze af met plasticfolie en trek ze vervolgens vacuüm in een vacuümmachine.
  4. Opmaak

    Verdeel de gemarineerde asperges over de borden en spuit er wat dopjes geitenkaascrème bij. Vorm met twee lepels quennels van de gebakken tomaat. Maak de salade op met de korenaar asperges, Oost Indische kers, asanga, bronzen venkel en de bieslook bloemetjes. Maak het geheel af met de vinaigrette van de asperges.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu