Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • pompoenblokjes 1.0 kg
  • Bloemkool in partjes gesneden 1.0 kg
  • olijfolie 50.0 g
  • Gekookte linzen 500.0 g
  • Kaas, cottage cheese 200.0 g
  • hazelnootjes (getoast) 100.0 g
  • waterkers 50.0 g
  • peper van de molen

Een salade die net zo goed scoort bij een barbecue als op zichzelf. Voedzame linzen en de crunch van hazelnoten doen er een oosters briesje doorwaaien.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Meng de pompoenpartjes samen met de bloemkoolpartjes, de olie en de tuinkruiden.
    • Plaats ze in een ovenschaal en rooster ze in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende +/- 12 minuten. Koel de groenten snel weer af.
    • Plaats de afgekoelde geroosterde groenten in een serveerschaal en verdeel hierover de dressing gevolgd door de cottagecheese, de gekneusde hazelnoten en de tuinkers.
    • Werk af met wat verse zwarte peper uit de molen.
    Tip: Deze salade maak je in een handomdraai lactosevrij. Vervang de cottagecheese door verkruimelde zachte tofu. Die past ook uitstekend bij de honing-mosterddressing.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu