Menu
Punten

Ingrediënten

+

Nasi

Saus

Opmaak

  • Conimex Atjar Tjampoer 2,9kg 400.0 g
  • Conimex Cassave kroepoek 100.0 g
  • bosui, ringen gesneden 50.0 g
  • pinda crumble 30.0 g

De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sauzen in Nederland.

...

Bereiding

  1. Nasi

    Kook de rijst met wat zout en giet deze af. Snijd de groenten en bak ze vervolgens in wat olie.Voeg de nasi mix toe en blus af met 2,5 dl water.Laat het geheel ca 5 minuten koken en voeg daarna de rijst toe.
  2. Saus

    Verwarm de saté saus.Voeg de vegetarische gehaktballetjes, bij voorkeur ontdooid, toe en verwarm ze in de saus.
  3. Opmaak

    Verdeel de nasi over de diepe borden en schep de balletjes met de satésaus erbij.Maak het geheel af met de atjar, kroepoek, bosui en de pinda crumble.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu