Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Bisque:

  • verse rivierkreeftjes 1.0 kg
  • zonnebloemolie
  • tomatenpuree 50.0 g
  • witte wijn 1.0 dl
  • water 2.0 l
  • room 2.0 dl
  • cayennepeper 5.0 g

Groenten:

  • rode paprika 1.0 st
  • winterwortel 1.0 st
  • courgette, klein 1.0 stuks
  • venkel 5.0 g
  • olijfolie 1.0 dl
  • saffraandraadjes 10.0 st
  • zout en peper

Kruiden:

  • bieslook 10.0 g
  • bronzen venkel 10.0 g
  1. Bisque:

    Kook de rivierkreeftjes in kokend water met wat zout.
    Pel de kreeftjes en houd de staartjes apart voor het garnituur.
    Zet de pantsers aan in wat olie en voeg de tomatenpuree toe.
    Blus het geheel af met de witte wijn en voeg het water, room en de fonds toe.
    Breng het geheel aan de kook en voeg het soeppoeder en de cayennepeper toe.
    Kook de bisque gedurende tien minuten rustig door en passeer de soep.
    Schuim de soep op met behulp van een staafmixer.
  2. Groenten:

    Schil de paprika en de wortel.
    Snijd de paprika, wortel, courgette en de venkel in brunoise en blancheer de groenten afzonderlijk van elkaar in water met wat zout.
    Vermeng de geblancheerde groenten met de olijfolie en voeg de saffraan, knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de groenten 24 uur marineren.
  3. Kruiden:

    Snijd de bieslook fijn en pluk de bronzen venkel.
  4. Opmaak:

    Verdeel de rivierkreeftstaartjes samen met de gemarineerde groenten in de kommen.
    Voeg de kruiden toe en schep de schuimige soep erbij.