Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bieten steak

  • Dry aged rode biet 10.0 st
  • zout en peper
  • olijfolie 30.0 g
  • boter 20.0 g

Saus

Knoflook saus

  • zwarte knoflook puree 25.0 g
  • sojasaus 12.0 g

Boerenkool

  • boerenkool, gesneden 140.0 g

Spitskool

Opmaak

  • rode biet poeder 2.0 g

Groenten in de hoofdrol, recepten geïnspireerd door het seizoen.

...

Bereiding

  1. Bieten steak

    • Kruid de bieten met zout en peper en bak ze in olijfolie en een klontje boter.
  2. Saus

  3. Knoflook saus

    • Meng de knoflookpuree met de sojasaus en de vegan mayo. 
  4. Boerenkool

    • Droog 40 gram van de boerenkool op 700 watt in de magnetron.
    • Wrijf de gedroogde boerenkool door een bolzeef.
    • Frituur de rest van de gesneden boerenkool krokant in wat olie.
  5. Spitskool

    • Maak de kool schoon en houd 10 mooie bladeren apart.
    • Blancheer de bladeren kort in gezouten water.
    • Snijd voorzichtig de nerven weg en steek ze met een grote ronde steker van ca. 14 cm uit.
    • Snijd de rest van de kool in julienne.
    • Zet de julienne aan in wat boter en breng het geheel op smaak met zout & peper.
    • Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze in de rest van de boter.
    • Voeg de Roast Umami toe, kruid ze met zout en peper en bak ze mooi bruin.
    • Verdeel de kooljulienne samen met de oesterzwammen op de koolbladeren en vouw ze dicht. 
    • Spuit de knoflooksaus op de kool en verdeel hierop de gefrituurde boerenkool. 
    • Garneer met een krokant takje en bestuif deze met het boerenkoolpoeder.
  6. Opmaak

    • Verdeel de bieten samen met de kool over de borden en schep de saus erbij.
    • Garneer met een klein beetje bieten poeder.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu