Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Burgers

Garnituur

  • gemengde bospaddenstoelen 400.0 g
  • witte zoete uien 300.0 g
  • tijm 4.0 g
  • zonnebloemolie 15.0 g
  • zout en peper
  • granny smith appel 1.0 st
  • venkel 125.0 g
  • truffeltapenade 25.0 g
  • notenolie 5.0 g

Opmaak

  • hamburgerbroodje 10.0 st
  • eikenbladsla 100.0 g
  • oude kaas 50.0 g
  1. Burgers

    Bak de burgers bij voorkeur ontdooid in de geklaarde boter tot de juiste gaarheid.

  2. Garnituur

    Maak de paddenstoelen en de witte uien schoon en snijd ze reepjes.

    Verhit de olie en bak hierin de uien samen met de tijm en kruid met zout en peper.

    Bak de uien op gematigd vuur en laat ze licht karamelliseren.

    Bak de paddenstoelen kort op hoog vuur en kruid ze na met zout en peper.

    Snijd de appel en venkel in flinterdunne plakjes op de mandoline.

    Meng de vegan mayo met de truffel tapenade en de notenolie.

  3. Opmaak

    Halveer de hamburgerbroodjes en leg deze kort op de grill of bakplaat.

    Beleg de broodjes met de truffelsaus, eikenbladsla, burger en daarop de gebakken uien en paddenstoelen.

    Maak de burger af met de appel venkel salade en rasp daar tot slot nog wat oude kaas over.

    Tip: Maak de appel venkel salade aan met wat Hellmann’s Citrus vinaigrette.