Menu
Punten

Ingrediënten

+

Step 1

Step 2

Step 3

 • bosui, groen 100.0 g
 • olijfolie 1.0 dl
 • zout

Step 4

 • Klaverzuring 15.0 g
 • radijs 1.0 bosje

Gestoofde koolrabi met Hollandaise verrijkt met weidekruiden en olie van bosuitjes groen.

...

Bereiding

 1. Step 1

  Schil de koolrabi's en snijd deze in partjes. Smelt in een brede pan de roomboter maar laat niet heet worden. Voeg de partjes koolrabi en de groentefond toe en laat dit geheel garen en langzaam inkoken tot de fond verdampt is. Controleer of de koolrabi's gaar zijn en voeg indien nodig nog wat water toe om de koolrabi's helemaal gaar te stoven. 
 2. Step 2

  Giet 50 ml heet water over de gedroogde weidekruiden en laat het geheel 15 minuten wellen. Giet de kruidenthee door een theezeefje en druk het geheel goed uit. Meng de kruidenthee met de hollandaisesaus, verwarm dit en giet deze in een kidde. Zet de kidde onder druk met 2 patronen 
 3. Step 3

  Pureer de groene gedeeltes van de bosui 5 minuten in de blender met olijfolie en een beetje zout. Zeef de olie daarna door een theezeefje of koffiefilter. 
 4. Step 4

  Pluk de mooi blaadjes van de klaverzuring. Snij de radijsjes in plakjes en maak deze aan met een beetje olijfolie, peper en zout. Maal de gedroogde onkruidenmix in de thermoblender tot een fijn poeder en zeef dit door een fijne zeef. 
 5. Step 5

  Verwarm de koolrabi's en de saus. Verdeel de Koolrabi partjes over de borden, schep hierover de onkruidensaus, garneer af met de plakjes radijs en de klaverzuring. Druppel wat van de bosui-olie over de saus en garneer af met het onkruidenpoeder 
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu