Menu
Punten

Ingrediënten

+

Groenten:

  • waterkers 2.0 bos
  • roodlof 3.0 st
  • rucola 150.0 g
  • vijgen 10.0 st

Garnituur:

  • zonnebloempitten 100.0 g
  • eetbare goudsbloemen 3.0 stuks
  • viooltjes, eetbaar 20.0 st

Opmaak:


Eetbare bloemen zijn fantastisch om mee te werken. We kennen naast de viooltjes, Oost Indische kers, madelief, anjers, goudsbloemen borage, en rozen nog veel meer soorten. Dus misschien eens tijd om te experimenteren met lavendel, korenbloemen en saliebloemetjes.

...

Bereiding

  1. Groenten:

    • Snijd de waterkers af en snijd de roodlof in dunne plakken.
    • Was de rucola en maak deze goed droog.
    • Snijd de vijgen in vieren.
  2. Garnituur:

    • Rooster de zonnebloempitten.
    • Pluk de eetbare bloemen.
  3. Opmaak:

    • Maak de salade aan met wat vinaigrette.
    • Verdeel de salade over de borden.
    • Maak de salade af met de vijgen, zonnebloempitten en de rest van de vinaigrette.
    • Rasp de Parmezaanse kaas samen met wat sinaasappelschil over de salade.
    • Verdeel de bloemblaadjes speels over de salade.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu