Menu
Punten

Ingrediënten

+

Stamppot

Rookworst

Opmaak


...

Bereiding

 1. Stamppot

  Bestrooi de aubergines blokjes met wat zout (dit is om het vocht eruit te halen).Blancheer de van nerf ontdaan palmkool/ Cavolo Nero kort in kokend water en koel direct terug in koud water.Laat de kool op een zeef uitlekken.Kook de aardappels gaar in water met wat zout en giet ze af.Week de tomaten flakes in 30 gram warm water.Bak de courgette en drooggedepte aubergines in wat olie.Bak de speckreepjes in wat olie goudbruin, laat ze uitlekken en houd ze apart.Stamp de gekookte aardappels fijn met de mascarpone. Voeg de peper puree, tomaten flakes, de gebakken groenten en de Cavolo Nero toe.meng het geheel goed door elkaar.
 2. Rookworst

  Haal de vegetarische rookworsten uit de verpakking en leg ze op een bakplaat.Bak de rookworsten in ca. 10 minuten in een hete luchtoven op 130°C. (voor ontkoppelt koken is 6 minuten voldoende vervolgens direct terug koelen en daarna op bord regenereren of in bulk.)Snijd de rookworst in gewenste vorm.
 3. Jus

  Breng het water samen met de Italiaanse kruidenpuree aan de kook.Draai het vuur lager en voeg al roerend het jus poeder toe, laat de jus 5 minuten zachtjes koken.Bind de jus tot de gewenste dikte met de maïzena of roux.
 4. Opmaak

  Verdeel de stamppot samen met de vegetarische rookworst over de borden. Schep de jus erbij en bestrooi met de vegetarische spekjes .Tip:Bij ontkoppeld koken; serveer de jus apart in een kommetje.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu