Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Rijst

  • rode rijst 400.0 g

Garnituur

  • verse zalmfilet 500.0 g
  • zout en peper
  • zonnebloemolie 20.0 g
  • lente-uitjes 30.0 g
  • mango 250.0 g
  • rode ui 100.0 g
  • komkommer 200.0 g
  • limoenblad 3.0 st
  • rode Chili peper 1.0 st
  • tauge 100.0 g
  • koriander tak 3.0 tak
  • Thaise basilicum 2.0 tak
  • mint 2.0 tak

Opmaak

  • zalmeitjes 100.0 g
  1. Rijst

    Kook de rode rijst in water met wat zout gaar.
    Giet de rijst af en laat deze afkoelen.
    Meng een scheutje olie door de rijst en breng op smaak met zout en peper.

  2. Garnituur

    Snijd de zalmfilet in dunne plakken, kruid ze met zout en peper en bak ze kort aan beide kanten in wat olie.
    Snijd het lente-ui groen in fijne julienne en zet deze op wat ijswater.
    Schil de mango en snijd deze en de komkommer is partjes en de rode ui in reepjes.
    Snijd de limoenblaadjes en de chilipeper in ragfijne julienne.
    Schil de paarse radijs en snijd deze in julienne of spaghetti.
    Maak de taugé schoon en pluk de kruiden.
  3. Opmaak

    Schep de rijst in de bowls.
    Breek de gebakken zalm is stukjes en verdeel deze samen met de gesneden mango, komkommer, taugé, rode ui, paarse radijs, lente-ui, chili en limoenblad op de rijst.
    Maak de salade af met de zalmeitjes, kruiden en de vinaigrette.