Thaise zalmsalade met rode rijst en citrus gember vinaigrette
Rode rijst is een langkorrelige rijstsoort en vergelijkbaar met Jasmijnrijst. Rode rijst is ongepeld en heeft een stevige ‘bite’ en een nootachtige smaak.

Ingrediënten
Thaise zalmsalade met rode rijst en citrus gember vinaigrette
Rijst
Garnituur
Opmaak
Rijst
-
rode rijst 400.0 g
Garnituur
-
verse zalmfilet 500.0 g
-
zout en peper
-
zonnebloemolie 20.0 g
-
lente-uitjes 30.0 g
-
mango 250.0 g
-
rode ui 100.0 g
-
komkommer 200.0 g
-
limoenblad 3.0 st
-
rode Chili peper 1.0 st
-
tauge 100.0 g
-
koriander tak 3.0 tak
-
Thaise basilicum 2.0 tak
-
mint 2.0 tak
Opmaak
-
zalmeitjes 100.0 g
-
Hellmann’s Vinaigrette Citrus Gember Vloeibaar 1L 3.0 dl
Bereiding
-
Rijst
Kook de rode rijst in water met wat zout gaar.
Giet de rijst af en laat deze afkoelen.
Meng een scheutje olie door de rijst en breng op smaak met zout en peper. -
Garnituur
Snijd de zalmfilet in dunne plakken, kruid ze met zout en peper en bak ze kort aan beide kanten in wat olie.
Snijd het lente-ui groen in fijne julienne en zet deze op wat ijswater.
Schil de mango en snijd deze en de komkommer is partjes en de rode ui in reepjes.
Snijd de limoenblaadjes en de chilipeper in ragfijne julienne.
Schil de paarse radijs en snijd deze in julienne of spaghetti.
Maak de taugé schoon en pluk de kruiden. -
Opmaak
Schep de rijst in de bowls.
Breek de gebakken zalm is stukjes en verdeel deze samen met de gesneden mango, komkommer, taugé, rode ui, paarse radijs, lente-ui, chili en limoenblad op de rijst.
Maak de salade af met de zalmeitjes, kruiden en de vinaigrette.