Snoekbaars met pastinaak, beurre blanc en gerookte paling
Dit recept is een prachtig voorbeeld van hoe veelzijdig de pastinaak is. Voor de creatie gaan we de pastinaken roosteren, frituren en pureren.

Ingrediënten
Snoekbaars met pastinaak, beurre blanc en gerookte paling
Snoekbaars
Pastinaken
Beurre blanc

Gerookte paling

Snoekbaars
-
snoekbaars 800.0 g
-
geklaarde boter
-
zout en peper
Pastinaken
-
Pastinaak 1.0 kg
Beurre blanc
-
witte wijn 2.0 dl
-
sjalotjes, fijngesneden 80.0 g
-
witte peper
-
boter, blokjes 60.0 g
-
kookroom 1.5 dl
Gerookte paling
-
gerookte paling, brunoise 100.0 g
-
bieslook 2.0 g
Bereiding
-
Snoekbaars
Kruid de snoekbaarsfilet met zout en peper en bak deze in de geklaarde boter. -
Pastinaken
Schil de pastinaken en rooster een gedeelte ervan in de oven. Snijd een gedeelte in dunne plakken en frituur deze krokant.En maak van de rest een gladde puree -
Beurre blanc
Breng de witte wijn samen met de fijngesneden sjalotjes aan de kook.Voeg de room toe en reduceer het geheel tot 2 dl.Monteer met blokjes koude boter en breng op smaak met de visbouillon -
Gerookte paling
Meng de paling met de bieslook en de citrus vinaigrette.
-
Opmaak
Leg de snoekbaars op het bord en spuit de pastinaakpuree erbij.Verdeel de oven geroosterde en de krokante pastinaak erbij.Maak af met de paling en de beurre blanc.