Rode mul met gerookte aardappelpuree, krokante aardappel en citrus mayonaise
Met Knorr Professional Intense Flavours boek je niet alleen tijdwinst maar maak je gerechten spannender en geef je ze nog meer diepte en gelaagdheid in smaak.

Ingrediënten
Rode mul met gerookte aardappelpuree, krokante aardappel en citrus mayonaise
Gerookte puree

Citrus Mayonaise


Garnituur
Saus



Mul
Opmaak
Gerookte puree
-
aardappels, grote vastkokende 500.0 g
-
melk 3.0 dl
-
room 1.0 dl
Citrus Mayonaise
Garnituur
-
aardappels, grote vastkokende 2.0 st
-
lente uitjes 20.0 st
-
daslook blaadjes
-
daslook blaadjes 20.0 st
Saus
-
room 35.0 g
-
daslook olie 50.0 g
Mul
-
rode mul, gefileerd 10.0 st
-
olijfolie 20.0 g
-
zout en peper
Opmaak
-
daslook olie 50.0 g
Bereiding
-
Gerookte puree
Kook de aardappels in water met wat zout en pureer ze door een zeef.
Breng de melk samen met de room en de Deep Smoke aan de kook.
Roer het mengsel door de puree en breng op smaak met zout en peper (de dikte van de puree moet gietbaar zijn).
Giet de massa in een siphon en zet deze onder druk met twee patronen.
-
Citrus Mayonaise
Meng de Citrus Fresh door de mayonaise en schep de saus in een spuitzakje.
Maak de lente-ui schoon en blancheer ze in water met wat zout.
-
Garnituur
Schil de aardappels en snijd ze in fijne brunoise.
Blancheer de aardappel brunoise kort in water met wat zout tot ze beetgaar zijn.
Bak de aardappel brunoise vervolgens in een laagje zonnebloemolie krokant.
Kruid de krokante aardappel met wat zout.
Haal de lente-ui door een klein beetje olie heen en rooster ze kort met een gasbrander.
Kruid de lente-ui na met wat zout en peper.
Bestrijk de blaadjes daslook met een klein beetje olie en leg ze op een stukvetvrij papier.
Bak de blaadjes gedurende ca. 90 seconden op de hoogste stand krokant in de magnetron.
-
Saus
Breng 1 dl water aan de kook en voeg de geconcentreerde visbouillon en de witte wijnsaus toe.
Breng het geheel opnieuw aan de kook en breng op smaak met de Citrus Fresh.
Roer vlak voor het doorgeven de daslookolie door de saus.
-
Mul
Bak de mul aan beide kanten in wat olijfolie en kruid na met zout en peper. -
Opmaak
Verdeel de gebakken mulfilets samen met de lente-uitjes over de borden
Spuit de citrus mayonaise op de mulfilets en bestrooi ze rijkelijk met de krokante aardappel.
Spuit de gerookte aardappelpuree erbij en maak deze af met de saus en de daslook olie.
Garneer met de krokante daslookblaadjes.