Zalmforel met geroosterde pompoen en beluga linzencurry
Dit gerecht is geinspireerd door twee sterren chef Magnus Nilson van restaurant Faviken in Zweden.

Ingrediënten
Zalmforel met geroosterde pompoen en beluga linzencurry
Bereiding
Bereiding
Bereiding

Bereiding
-
zalmforelfilet 800.0 g
-
zout & zwarte peper
-
suiker
-
olijfolie
-
zest van citroen
Bereiding
-
flespompoen 1.0 st
-
vadouvan 5.0 g
-
zout en peper
Bereiding
-
Beluga linzen 150.0 g
-
gele winterwortel 40.0 g
-
oranje winterwortel 40.0 g
Bereiding
-
Bereiding
Marineer de zalmforelfilets met zout, peper en suiker en citrus zestes.Snijd de zalmforel in mooie porties.Schenk een beetje olijfolie in een passende ovenschaal en leg hierin de zalmforel.Zet ze vervolgens geheel onder met de olijfolie.Gaar de zalmforel gedurende 45 minuten op 45ºC in de oven. -
Bereiding
Snijd tien mooie plakken van de pompoen.Smeer de pompoenplakken in met wat olie en kruid ze met zout, peper en wat vadouvan.Leg de pompoen op vetvrijpapier en bak deze ca 15 minuten op 180 ºC -
Bereiding
Kook de linzen in water gaar.Snijd de wortel in fijne brunoise en voeg dit aan de linzen toe.Giet de linzen af en voeg de kerriesaus toe, en verwarm het geheel. -
Opmaak
Leg de zalmforel op de borden.Verdeel de linzencurry en leg daarop de pompoen.