Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • zalmforelfilet 800.0 g
  • zout & zwarte peper
  • suiker
  • olijfolie
  • zest van citroen

Bereiding

  • flespompoen 1.0 st
  • vadouvan 5.0 g
  • zout en peper

Bereiding

  • Beluga linzen 150.0 g
  • gele winterwortel 40.0 g
  • oranje winterwortel 40.0 g

Dit gerecht is geinspireerd door twee sterren chef Magnus Nilson van restaurant Faviken in Zweden.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Marineer de zalmforelfilets met zout, peper en suiker en citrus zestes.
    • Snijd de zalmforel in mooie porties.
    • Schenk een beetje olijfolie in een passende ovenschaal en leg hierin de zalmforel.
    • Zet ze vervolgens geheel onder met de olijfolie.
    • Gaar de zalmforel gedurende 45 minuten op 45ºC in de oven.
  2. Bereiding

    • Snijd tien mooie plakken van de pompoen.
    • Smeer de pompoenplakken in met wat olie en kruid ze met zout, peper en wat vadouvan.
    • Leg de pompoen op vetvrijpapier en bak deze ca 15 minuten op 180 ºC
  3. Bereiding

    • Kook de linzen in water gaar.
    • Snijd de wortel in fijne brunoise en voeg dit aan de linzen toe.
    • Giet de linzen af en voeg de kerriesaus toe, en verwarm het geheel.
  4. Opmaak

    • Leg de zalmforel op de borden.
    • Verdeel de linzencurry en leg daarop de pompoen.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu