''Ceviche'' van zalm en asperges met kreeften-Hollandaise
Ceviche is van oorsprong een gerecht uit Latijns Amerika. Deze variant met Hollandse asperges heeft een Thais tintje meegekregen.

Ingrediënten
''Ceviche'' van zalm en asperges met kreeften-Hollandaise
Bereiding

Garnituur
Kreeften-Hollandaise
Opmaak
Bereiding
-
limoensap 3.0 dl
-
Thai fish sauce 30.0 g
-
palmsuiker 30.0 g
Garnituur
-
zalmfilet 50.0 g
-
mini komkommer 3.0 st
-
asperges, gekookt 10.0 st
-
rode ui 0.5 st
-
honingtomaatjes 30.0 st
-
kaffir limoenblaadjes (liefst vers) 3.0 st
-
rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden 0.5 st
Kreeften-Hollandaise
-
Knorr Professional Kreeftenjus 1L 200.0 mg
-
Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus 250ml 2.0 dl
Opmaak
-
koriander tak 5.0 takjes
Bereiding
-
Bereiding
CevicheMeng het limoensap, fish sauce, suiker en de vinaigrette. -
Garnituur
Snijd de zalm, komkommer in blokjes en de asperges in stukjes.Snijd de rode ui in dunne reepjes en halveer de tomaatjes.Snijd de limoenblaadjes en de rode peper in ragfijne julienne.
-
Kreeften-Hollandaise
Reduceer de kreeftenjus tot de helft in en verwarm de Hollandaise saus. Meng de jus door de Hollandaisesaus giet deze in een siphon.Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
-
Opmaak
Verdeel de gesneden zalm, komkommer, asperges, rode ui en de tomaatjes in de diepe bordjes.Verdeel het limoenmengsel op de ingredienten.Spuit de schaaldieren Hollandaise erbij.Garneer met de koriander en de fijngesneden lime leaves.