Menu
Punten

Ingrediënten

+

Salade

  • regenboog worteltjes 400.0 g
  • lenteui-groen 50.0 g
  • tauge 150.0 g
  • sla, little gem 3.0 st
  • limoenblad 1.0 st
  • rode Chili peper 20.0 g

Zalm

  • zalmmootjes 10.0 st
  • zout en peper
  • zonnebloemolie 20.0 g
  • Hellmann’s Vinaigrette Citrus Gember Vloeibaar 1L 2.0 dl

Opmaak

  • limoen 1.0 st
  • shiso purper cress 0.5 bakje
  • Ghoa cress 0.5 bakje

Het woord vinaigrette is afgeleid van het Franse woord vinaigre en betekent azijn.

Een vinaigrette is een dressing, maar een dressing hoeft niet per definitie een vinaigrette te zijn.

...

Bereiding

  1. Salade

    Schil de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes met een dunschiller.

    Zet de wortelplakjes op wat ijswater.

    Snijd het lente-ui groen in julienne en zet ze op wat ijswater.

    Maak de taugé schoon, en haal de blaadjes van de little gem sla los.

    Snijd het limoenblad in ragfijne julienne en de peper in ringetjes.

  2. Zalm

    Kruid de zalmmootjes met zout en peper en bak ze aan beide kanten in de olie.

    Haal de zalmmootjes uit de pan, giet de olie weg en zet de pan terug op laag vuur.

    Doe de zalmmootjes terug in de pan en voeg de vinaigrette toe.

    Glaceer de zalmmootjes in de vinaigrette.

  3. Opmaak

    Verdeel de ingrediënten voor de salade over de borden.

    Schep de geglaceerde zalmmootjes erbij samen met wat vinaigrette.

    Mak het geheel af met wat rasp van de limoenschil en de cressen.

     

     

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu