Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Salade

  • regenboog worteltjes 400.0 g
  • lenteui-groen 50.0 g
  • tauge 150.0 g
  • sla, little gem 3.0 st
  • limoenblad 1.0 st
  • rode Chili peper 20.0 g

Zalm

  • zalmmootjes 10.0 st
  • zout en peper
  • zonnebloemolie 20.0 g

Opmaak

  • limoen 1.0 st
  • shiso purper cress 0.5 bakje
  • Ghoa cress 0.5 bakje
  1. Salade

    Schil de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes met een dunschiller.

    Zet de wortelplakjes op wat ijswater.

    Snijd het lente-ui groen in julienne en zet ze op wat ijswater.

    Maak de taugé schoon, en haal de blaadjes van de little gem sla los.

    Snijd het limoenblad in ragfijne julienne en de peper in ringetjes.

  2. Zalm

    Kruid de zalmmootjes met zout en peper en bak ze aan beide kanten in de olie.

    Haal de zalmmootjes uit de pan, giet de olie weg en zet de pan terug op laag vuur.

    Doe de zalmmootjes terug in de pan en voeg de vinaigrette toe.

    Glaceer de zalmmootjes in de vinaigrette.

  3. Opmaak

    Verdeel de ingrediënten voor de salade over de borden.

    Schep de geglaceerde zalmmootjes erbij samen met wat vinaigrette.

    Mak het geheel af met wat rasp van de limoenschil en de cressen.