Menu
Punten
+

Kalkoen:

  • geklaarde boter 60 g
  • Kalkoenfilet, in grove blokjes. 1.5 kg
  • ontbijtspek, in reepjes 300 g
  • uien, blokjes 200 g
  • preiringen 400 g
  • oesterzwammen 500 g
  • kookroom 4 dl
  • dijon mosterd 60 g
  • zout en peper
  1. Kalkoen:

    Verhit 100 ml van degeklaarde boteren bak er dekalkoenblokjes in aan, zet even opzij. Bak het spek krokant in een droge pan. Verhit 100 ml van degeklaarde boter en fruit de ui glazig, voeg de prei en de knoflook toe en stoof even verder. Verhit de rest van de geklaarde boter en voeg de grof gesneden paddenstoelen toe, bak ze ongeveer 5 minuten aan tot ze goudbruin zijn. Meng alles door elkaar, voeg de kippenjus toe, breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Voeg de room, dragon en mosterd toe, laat nog 15 min. zachtjes koken, breng op smaak met peper en zout en bind naar wens met de roux.