UFS Academy
Gratis culinaire training voor Chefs met video's in trends en technieken door professionele chefs over de hele wereld.
Inwerken nieuw personeel
250 gratis video’s van 2 minuten die de keukenbasis doorlopen van hygiëne tot snijtechnieken en klassieke gerechten, gemaakt in samenwerking met het International Centre for Culinary Arts (ICCA) in Dubai. Het volle programma duurt 14 uur. Train 1 uur elke dag voor 2 weken, beginnend bij level 1.
Level 1: Basis introductie koken
-
Professionele ontwikkeling
Wil je weten hoe je jouw keukencarrière een vliegende start kunt geven? Volg dit inspirerende, praktische advies van verschille...
-
Rol van een commis-chef
Een commis-chef is een fundamenteel onderdeel van een keuken. Deze cursus neemt je mee door het ABC van een commis-chef - van h...
-
Mentale gezondheid in keukens
Werken in een keuken is zwaar. De lange uren kunnen leiden tot fysieke en mentale uitputting. Deze serie laat je zien hoe je vo...
-
Voedselveiligheid en Hygiëne
Voedselveiligheid en hygiëne zijn van cruciaal belang in de keuken. Blijf op de hoogte van nieuwe video's in deze reeks met onz...
-
Keuze van apparatuur en veilig gebruik
Als je in een keuken werkt, moet je verschillende soorten apparatuur gebruiken, van messen tot grote machines. Als je weet wat ...
-
Voedselveiligheid voor leerling-koks
Goede hygiëne in de keuken is even belangrijk als lekker koken. Een aantal topkoks, waaronder Tim Stewart van La Petite Maison ...
-
Voedselveiligheid
Veiligheid boven alles! Volg GRATIS trainingen voor chef-koks over voedselveiligheid volgens de HACCP-methode! Zorg dat je keuk...
-
Besluitvorming en probleemoplossing
Op elk niveau van werken in een keuken moeten beslissingen worden genomen om de keuken efficiënt te laten werken. We zullen kij...
-
Mise En Place
Mise en place betekent ‘alles op zijn plaats’. Als je alle apparatuur en ingrediënten klaar hebt voor gebruik, werk je efficiën...
Level 2: Praktische theorie en methodes
-
Basisprincipes van bouillon
Unilever Food Solutions Executive Chef Jean van der Westhuizen biedt je een uitgebreide handleiding voor het maken van bouillon...
-
Klassieke bouillon
De juiste bouillon kan je gerecht of saus vullen met heerlijke smaken en verleidelijke aroma's. Chef Vusi vertelt je hoe je een...
-
Pasta op de juiste manier klaargemaakt
Maak pasta helemaal opnieuw met echte Italiaanse technieken! Leer meer over Italiaans koken en het maken van de perfecte taglia...
Level 3: Bereidingstechnieken
-
Conserveringstechnieken
Inmaken kan worden gebruikt als een manier om de levensduur van voedsel te verlengen en de smaak te veranderen. Bekijk deze mod...
-
Vochtige warmte technieken
Eenvoudige technieken om uw kookkunst op basis van vloeistof te perfectioneren. Ontdek hoe u met alleen water en stoom fantasti...
-
Droge warmte technieken
Van bakken en braden tot dichtschroeien, droge hitte-technieken zijn belangrijke vaardigheden die de meeste jonge chef-koks tij...
Level 4: Klassieke gerechten
-
Klassieke gerechten bereiden
Wil je een deskundige spoedcursus in professionele keuken basiskennis, zoals waarom je een werkplan nodig hebt en de kracht van...
-
Klassieke Gerechten: Eieren
In deze cursus laten chef-kok Vusi en chef-kok Alex je zien hoe je eenvoudige omeletten, gekookte en roereieren kunt bereiden, ...
-
Klassieke Gerechten: Vegetarisch
Chef Vusi demonstreert hoe je enkele vleesloze favorieten maakt. Deze zijn uitstekend als bijgerecht in een restaurant.
-
Klassieke Gerechten: Vlees
Deze gerechten zijn briljant als je ze goed maakt, maar niet zo spannend als je ze verkeerd maakt. Met de deskundige hulp van c...
-
Klassieke Gerechten: Zeevruchten
De oceaan biedt een aantal van de beste, lekkerste en meest gevarieerde ingrediënten waar een chef mee kan werken. Bekijk deze ...
-
Klassieke gerechten: Kip
In deze serie leer je hoe je bekende kipgerechten op een eenvoudige manier kunt maken met Chef Vusi. Bekijk deze video's om nie...
-
Klassieke Gerechten: Pasta & Rijst
De meeste chef-koks zullen in hun carrière deze veelvoorkomende gerechten vaak moeten bereiden. Wees voorbereid met onze eenvou...
-
Klassieke Gerechten: Soepen
Wil je weten hoe je drie heel verschillende maar heerlijke soorten soep kunt maken: consommé, aardappel en prei, en eierdrop? V...
-
Klassieke Gerechten: Soepen van groentesneden
Chef Vusi laat zien hoe je een reeks klassieke soepen maakt. Ontdek hoe je groenten, vlees, room en nog veel meer combineert om...
-
Klassieke Gerechten: Bijgerechten
Bijgerechten zijn net zo belangrijk als hoofdgerechten. Bekijk deze serie om te leren hoe je een aantal heerlijke bijgerechten ...
-
Klassieke Gerechten: Desserts
Desserts zijn voor de meeste restaurants een belangrijk onderdeel van de menukaart. Chef Vusi legt in detail uit hoe je populai...