Menu
Punten

03:18

HACCP-methode: Hazard Analysis and Critical Control Points 

Unilever Food Solutions zet zich in voor voedselveiligheid en introduceert daarom een eenvoudige hygiënehandleiding met nuttige en professionele tips om je keuken schoon en veilig te houden. In dit eerste hoofdstuk kom je meer te weten over HACCP, een plan waarmee je je bedrijf op orde houdt en processen efficiënter laat verlopen. 

08:05

Basisprincipes van HACCP

In dit hoofdstuk vertellen wij je meer over de HACCP-methode en de zeven principes hiervan. Je leert stap voor stap hoe je risico's kunt herkennen voordat deze uitmonden in serieuze problemen. Herken de vier veiligheidsrisico's, krijg praktijkvoorbeelden met betrekking tot controles en verbeter je werkomgeving. 

01:15

Complexiteit verminderen

Leer hoe je de processen in je keuken minder complex kunt maken, zodat je werkomgeving efficiënter en eenvoudiger wordt.

02:47

Persoonlijke hygiëne

Krijg aanwijzingen over persoonlijke hygiëne in de keuken. Dit is uiteraard van cruciaal belang. Verbeter de veiligheid door aandacht te besteden aan persoonlijke hygiëne, werkuniformen, apparatuur en hulpmiddelen.

3:00

Leveringen ontvangen

In dit hoofdstuk wordt besproken hoe je een geschikte leverancier kiest die voldoet aan je verwachtingen. Vermijd onnodige risico's en zorg ervoor dat je je bedrijf veilig en beschermd houdt. Leer meer over het onderscheiden en beoordelen van de beste leveranciers, en de omstandigheden waaronder ze leveren.

07:12

Opslag

Goede opslag van producten is cruciaal voor de veiligheid van je gasten en het levert je bedrijf ook financiële voordelen op. Vermijd fouten, verbeter de communicatie en krijg inzicht in de bewaarvoorschriften voor elk product.

06:17

Bereiding

De bereidingstijd is cruciaal voor voedselveiligheid. In dit hoofdstuk vind je handige tips voor het bereiden van voedsel op de juiste wijze, van frituren en ontdooien tot snijden. Leer welke risico's hierbij komen kijken en hoe je deze het best kunt vermijden. 

02:33

Koeling en opwarmen 

Leer hoe je vooraf gekookt voedsel kunt beschermen, zodat je het zo vers en veilig mogelijk aan je gasten kunt serveren.

02:55

Serveren

Besteed net zoveel aandacht aan het serveren en presenteren van een gerecht als aan de bereiding ervan. Ontvang professioneel advies over het verzorgen van buffetgerechten en het in acht nemen van de gezondheidsnormen.

01:41

Na sluitingstijd

Leer hoe je de voedselveiligheidsvoorschriften ook na sluitingstijd kunt handhaven door je team goed te laten schoonmaken. Zo kunnen jullie de volgende dag weer schoon beginnen.

01:56

Afval verwijderen

Na het uitserveren blijft er altijd veel afval achter. Gebruik deze handige richtlijnen voor het zo hygiënisch mogelijk verwijderen van afval om schadelijke bacteriën te vermijden.

04:35

Schoonmaken en onderhouden

Met deze eenvoudige stappen krijg je inzicht in het belang van schoonmaak en onderhoud voor de voedselveiligheid. Dankzij deze tips zijn jij en je team er zeker van dat jullie op de juiste manier schoonmaken en de werkomgeving op orde houden.

02:43

Wekelijks logboek

Zorg ervoor dat belangrijke informatie op een efficiënte manier gedeeld en bijgehouden wordt en dat veiligheidsprocedures worden nageleefd. Dit hoofdstuk gaat over de belangrijkste controles die je moet bijhouden.

00:47

Afsluiting

Voedselveiligheid is een belangrijke succesfactor voor elke eetgelegenheid, maar we zijn ons er ook van bewust dat dit een enorme uitdaging vormt. Daarom helpen wij jou en je team graag met de juiste hulpmiddelen waarmee jullie deze uitdaging aan kunnen gaan.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu