Zoete aardappel soep met geroosterde pompoen en pecorino (op basis van Groente bouillon)
Een goede soep kan op verschillende manieren gemaakt worden.
Wij serveren drie recepten van deze soep elk met een andere basis.

Ingrediënten
Zoete aardappel soep met geroosterde pompoen en pecorino (op basis van Groente bouillon)
Soep

Pompoen

Opmaak
Soep
-
zonnebloemolie 30.0 g
-
uien, blokjes 75.0 kg
-
Zwolsche stoof kruiden 2.0 g
-
Chili flakes 2.0 g
-
rode paprika 150.0 g
-
Zoete aardappels 500.0 g
-
room 1.0 dl
-
water 1.0 l
-
quinoa, gekookt 70.0 g
-
maiskorrels 100.0 g
Pompoen
-
Hokkaido pompoen, kleine 1.0 st
-
olijfolie 30.0 g
-
Chili flakes 1.0 g
-
zout en peper
Opmaak
-
pecorinokaas 100.0 g
-
Ghoa cress 1.0 bakje
-
Chili flakes 1.0 g
Bereiding
-
Soep
Verwarm de olie. Smoor de ui samen met de kruiden en de chili.
Voeg de paprika, zoete aardappel, room en het water toe.
Breng het geheel aan de kook en voeg groentebouillon toe.
Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
Voeg de quinoa en de mais toe.
-
Pompoen
Halveer de pompoen en verwijder de pitten.
Snijd ze met de schil in grove stukken.
Meng ze met wat olijfolie en kruid ze met knoflook, chili flakes, zout en peper.
Rooster de gesneden pompoen gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.
-
Opmaak
Verdeel de geroosterde pompoen in de kommen en schep de soep erop.
Maak de soep af met geraspte pecorino, ghoa cress en chili flakes.