Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Soep

  • zonnebloemolie 30.0 g
  • uien, blokjes 75.0 kg
  • Zwolsche stoof kruiden 2.0 g
  • Chili flakes 2.0 g
  • rode paprika 150.0 g
  • Zoete aardappels 500.0 g
  • room 1.0 dl
  • water 1.0 l
  • quinoa, gekookt 70.0 g
  • maiskorrels 100.0 g

Pompoen

  • Hokkaido pompoen, kleine 1.0 st
  • olijfolie 30.0 g
  • Chili flakes 1.0 g
  • zout en peper

Opmaak

  • pecorinokaas 100.0 g
  • Ghoa cress 1.0 bakje
  • Chili flakes 1.0 g
  1. Soep

    Verwarm de olie. Smoor de ui samen met de kruiden en de chili.

    Voeg de paprika, zoete aardappel, room en het water toe.

    Breng het geheel aan de kook en voeg groentebouillon toe.

    Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.

    Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.

    Voeg de quinoa en de mais toe.

  2. Pompoen

    Halveer de pompoen en verwijder de pitten.

    Snijd ze met de schil in grove stukken.

    Meng ze met wat olijfolie en kruid ze met knoflook, chili flakes, zout en peper.

    Rooster de gesneden pompoen gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.

  3. Opmaak

    Verdeel de geroosterde pompoen in de kommen en schep de soep erop.

    Maak de soep af met geraspte pecorino, ghoa cress en chili flakes.