Menu
Punten

Ingrediënten

+

Groenten

  • venkel 2.0 st
  • boter 20.0 g
  • sinaasappelsap 0.5 dl
  • zout en peper
  • geklaarde boter 20.0 g
  • groene asperges 30.0 st
  • kriel aardappeltjes 600.0 g

Griet

  • grietfilet 900.0 g
  • zout en peper
  • geklaarde boter 30.0 g

Sinaasappelsaus

Opmaak

  • Ghoa cress 1.0 bakje

Een goede saus kan op verschillende manieren gemaakt worden.

Wij serveren drie recepten van dit gerecht elk met een andere basis.

 

...

Bereiding

  1. Groenten

    Halveer de venkel en doe ze in een passende vacuümzak.

    Voeg de boter, sinaasappelsap en zout en peper toe en trek het geheel vacuüm.

    Kook de venkel op 92˚C ca. 30 minuten in de combi steamer.

    Haal de venkel uit het vacuüm en snijd ze in partjes en bak ze aan beide kanten in wat geklaarde boter.

    Schil de groene asperges en blancheer ze in water met wat zout.

    Brand de asperges met behulp van een brander af.

    Kook de kriel in water met wat zout gaar en bak ze vervolgens in de geklaarde boter.

  2. Griet

    Portioneer de grietfilet en bak de griet in de geklaarde boter aan beide kanten bruin.

    Kruid de griet met zout en peper.

  3. Sinaasappelsaus

    Kook de sinaasappelsap in tot de helft en voeg de geconcentreerde visbouillon toe.

    Voeg de witte wijnsaus toe en breng de saus aan de kook.

    Roer voor het afmaken de basilicumolie door de witte wijn saus. 

  4. Opmaak

    Verdeel de gebakken griet samen met de gebrande asperges en de uitjes over de borden.

    Giet de saus erbij en garneer met ghoa cress.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu