Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

Puree

  • kruimige kokende aardappels, geschild 750 g
  • roomkaas 150 g
  • jonge prei , fijngesneden en gestoofd. 1.2 kg
  • Knorr Professional Peper Puree 750g
    Knorr Professional Peper Puree 750g
    10 g
    Knorr Professional Peper Puree 750g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • Knorr Primerba Tuinkruiden 340g
    Knorr Primerba Tuinkruiden 340g
    10 g
    Knorr Primerba Tuinkruiden 340g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • nootmuskaat 2 g

Saus

  • water, voor saus 5 dl
  • Knorr Garde d'Or Visfond 1L
    Knorr Garde d'Or Visfond 1L
    40 g
    Knorr Garde d'Or Visfond 1L is aan je winkelwagen toegevoegd
  • slagroom 5 dl
  • mosterd 90 g
  • grove mosterd 55 g
  • maizena

Sliptong

  • vloeibare boter 100 g
  • sliptongfilets 1.5 kg
  • zout en peper

Bereiding

  1. Puree

    Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze gaar in 20 minuten. Giet de aardappels af, stamp fijn met de roomkaas, en meng hier de gestoofde prei door. Breng op smaak met peper puree, tuinkruiden en de nootmuskaat.
  2. Saus

    Breng het water aan de kook en voeg de visfond toe, laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de mosterd soorten en de Blue Band toe, breng het geheel aan de kook en laat 5 min. zachtjes trekken. Bind de saus af met maizena, die is aangemaakt met water.
  3. Sliptong

    Bestrooi de sliptongfilets met zout en peper en bak deze bruin in de Becel.
  4. Opmaak

    Leg de warme preipuree op de borden, leg de gebakken sliptongfilets er tegen aan, en napeer de tong met een beetje mosterdsaus. Serveer de rest van de saus apart.