Menu
Punten

Ingrediënten

+

Tartelet

  • roomboterkorstdeeg 10.0 plakken
  • eidooier 1.0 st
  • sesamzaadjes gemengd 4.0 g

Garnituur

  • zwaardvisfilet 600.0 g
  • vadouvan 3.0 g
  • tomaat, gebakken 5.0 stuks
  • doperwten 250.0 g
  • peper witte, gemalen
  • sjalotjes, fijngesneden 10.0 g

Opmaak

  • bloemen, divers (korenbloemen, venkelbloemetjes)
  • kruiden, divers (klaverzuring, venkelkruid, roomse kervel)

Door de Vadouvan 24 uur van tevoren met de vinaigrette te mengen komt niet alleen de smaak maar ook de klaar ten goede.

...

Bereiding

  1. Tartelet

    Steek de korstdeegplakjes met een ronde steker uit.
    Prik ze in met een vork, en bestrijk ze vervolgens met wat
    eigeel
    Bestrooi ze met wat sesamzaadjes en bak ze gedurende ca. 15 minuten op 185°C.
  2. Garnituur

    Snijd de zwaardvisfilet dun en roer de vadouvan door de citrus vinaigrette.
    Hak de gebakken tomaat fijn en blancheer de doperwten.
    Verwarm de sjalot puree en voeg de doperwten toe.
    Voeg de vinaigrette toe en breng op smaak met wat peper
  3. Opmaak

    Verdeel de gehakte tomaat op de tartelettes en leg hierop de gesneden zwaardvisfilet.
    Maak de tartelettes af met de doperwtjes en de vinaigrette.
    Garneer met de bloemetjes en de kruiden uit de tuin.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu