Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Soep

  • water 1.25 l
  • visgraten (tarbot)
  • uien, blokjes 75 g
  • bleekselderij 75 g
  • wortel 75 g
  • prei 75 g
  • knoflook 3 teentjes
  • knoflook in plakjes 3 teentjes
  • olijfolie
  • reepjes sinaasappelschil (zonder het wit van de schil) 2 st
  • tomaten zonder pit 200 g
  • rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden 1 st
  • laurierblad
  • tijm 1 tak
  • saffraandraadjes
  • gemengde visfilet (vb. roodbaars, scholfilet, sliptongfilet) 800 g
  • tomatenpuree 2 el
  • bloem 1 tl
  • cognac
  • sap van sinaasappel 0.5 st
  • cayennepeper 2 g
  • zout en peper
  1. Soep

    Trek bouillon van het water en de visgraten.
    Smoor de groenten en knoflook 20 minuten in olijfolie tot ze zacht, maar nog niet gekleurd zijn.
    Voeg de sinaasappelschil, tomaten, rode peper, laurierblad, tijm, saffraan en visfilets toe.
    Bak twee minuten mee op een hoog vuur.
    Roer tomatenpuree en bloem erdoor.
    Bak kort mee. Blus af met cognac. Giet bouillon en sinaasappelsap erbij, breng aan de kook, houd 25 minuten tegen de kook aan.
    Pureer de soep met een staafmixer. Giet af door een puntzeef.
    Zet terug op het vuur en breng op smaak met cayennepeper en zout en peper uit de molen.
+