Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Crumble:

  • bloem 200.0 g
  • boter 500.0 g
  • poedersuiker 300.0 g
  • zeezout 2.5 g

Limoenroom:

  • poedersuiker
  • kristalsuiker 275.0 g
  • limoensap 250.0 ml
  • eieren 175.0 g
  • boter
  • bladgelatine 1.5 blaadjes

Swiss Meringue:

  • eiwit 100.0 g
  • kristalsuiker
  • azijn 5.0 ml
  • maizena 5.0 g

Opmaak:

  • Carte d'Or Sorbet Limoenijs 10.0 bol
  1. Crumble:

    Meng bloem, zzezout, boter en suiker tot een kruimelige massa.Bak 15 minuten op 180ºC.
  2. Limoenroom:

    Verwarm limoensap en poedersuiker en verwarm separaat de eieren met de suiker.Giet dit bij elkaar en kook het mengsel 2 minuten.Haal de pan van het vuur en voeg de boter en gelatine al roerend toe tot een geheel wordt.Laat dit vervolgens afkoelen.
  3. Swiss Meringue:

    Verhit de eiwitten en suiker tot 50 ºC. en klop het mengsel in de keukenmachine.Spatel de azijn en maizena er door.Vanuit een spuitzak op bakpapiermaak je mooie ronde pijpjes.Bak deze 2 uur op 70º C. in de oven.
  4. Opmaak:

    Plaats de crumble in een glas, voeg een bol sorbet limoenijs toe.Druppel de limoenroom aan de zijkanten van het glas.Versier met de rondepijpjes en voeg wat limoenschil toe ter decoratie.