Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Crumble:

  • bloem 200 g
  • boter 500 g
  • poedersuiker 300 g
  • zeezout 2.5 g

Limoenroom:

  • poedersuiker
  • kristalsuiker 275 g
  • limoensap 250 ml
  • eieren 175 g
  • boter
  • bladgelatine 1.5 blaadjes

Swiss Meringue:

  • eiwit 100 g
  • poedersuiker
  • kristalsuiker
  • azijn 5 ml
  • maizena 5 g

Opmaak:

  • Carte d'Or Sorbet Limoenijs 10 bol
  1. Crumble:

    Meng bloem, zzezout, boter en suiker tot een kruimelige massa. Bak 15 minuten op 180ºC.
  2. Limoenroom:

    Verwarm limoensap en poedersuiker en verwarm separaat de eieren met de suiker. Giet dit bij elkaar en kook het mengsel 2 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en gelatine al roerend toe tot een geheel wordt. Laat dit vervolgens afkoelen.
  3. Swiss Meringue:

    Verhit de eiwitten en suiker tot 50 ºC. en klop het mengsel in de keukenmachine. Spatel de azijn en maizena er door. Vanuit een spuitzak op bakpapiermaak je mooie ronde pijpjes. Bak deze 2 uur op 70º C. in de oven.
  4. Opmaak:

    Plaats de crumble in een glas, voeg een bol sorbet limoenijs toe. Druppel de limoenroom aan de zijkanten van het glas. Versier met de rondepijpjes en voeg wat limoenschil toe ter decoratie.