Vegetarische Tikka Masala met zoet zure paddenstoelen
Zowel in de samenstelling van de marinade als de saus zijn vele variaties mogelijk. Hierdoor kan de kleur van het gerecht sterk verschillen. Ook de variaties op deze klassieker kan met zowel kip als lamsvlees gemaakt worden. Wij hebben voor een vegetarisch recept gekozen.

Ingrediënten
Curry
-
zonnebloemolie 20.0 g
-
witte uien, blokjes 100.0 g
-
kokosmelk 1.0 dl
-
kurkuma 2.0 g
Zoet zuur
-
beukenzwammetjes 150.0 g
-
komkommer 0.5 st
-
sjalotten 2.0 st
-
Puntpaprika's 1.0 stuks
-
sushirijstazijn 100.0 g
-
Suikerwater 1:1 1.0 dl
-
gember, verse 25.0 g
-
citroengras 1.0 st
-
rode peper 0.5 st
Opmaak
-
melisa cress 0.5 bakje
Bereiding
-
Curry
Verhit de olie, voeg de uien, knoflook en de gember toe en stoof ze zonder te kleuren gaar.Voeg de tikka masala saus toe en breng het geheel aan de kook.Bak de vegan kip stukjes in wat olie en voeg ze aan de curry toe.Kook de basmati rijst met de kurkuma.Giet de rijst af en laat de rijst droog stomen. -
Zoet zuur
Maak de paddenstoelen en de groenten schoon en snijd ze in gewenste vorm.Kook het zoet zuur en giet deze op de gesneden paddenstoelen mengsel.Laat het geheel tenminste 24 uur marineren.
-
Opmaak
Serveer de tikka masala met de gele rijst, en maak de curry af met het zoet zuur en de cress.