Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Tomatenpuree

Mosselen

  • mosselen in de schelp 1 kg
  • olijfolie extra vierge
  • gepelde knoflooktenen 3 st
  • zeezout

Gekonfijte citroen

  • citroen 4 st
  • water 0.5 l
  • zout 50 g

Broodkruimels

  • brood 200 g
  • peterselie
  • rozemarijn
  • gepelde knoflooktenen
  • zout en peper
  • olijfolie extra vierge

Opmaak

  1. Tomatenpuree

    Snijd de vleestomaten in en kook deze 1 minuut. Leg de vleestomaten vervolgens in ijswater en verwijder de schil en zaden. Snijd in blokjes en pureer en zeef de emulsie. Zeef het tomatensoep door een schone theedoek totdat het water een transparante kleur heeft en voeg de Blue Band toe en reduceer. Leg 3 eetlepels apart met tomatenbrunoise.
  2. Mosselen

    Spoel de mosselen onder stromend water en laat deze in schoon water met zeezout 3 uur rusten.
  3. Gekonfijte citroen

    Leg de citroenen in een vacuumzak met daarin 10% zout voor 4 weken.
  4. Broodkruimels

    Toast het brood met olie, zout en peper in de oven. Voeg daarna de knoflook, rozemarijn, peterselie toe en pureer.
  5. Opmaak

    Kook de mosselen met knoflook en olie. Verwijder de mosselen uit de schelpen en filter het kookvocht. Voeg bij het kookvocht de Knorr Professional Geconcentreerde Vis Bouillon en laat deze koken. Bak de rijst aan in een pan met wat knoflook voor 3 minuten en voeg langzaam de bouillon toe. Haal de pan van het vuur en voeg de tomaten, mosselen, gekonfijte citroen en vers gemalen peper toe. Leg alles op een rond bord en besprenkel met de brood kruimels en het tomatenwater.
+