Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Spätzle

  • bloem 200 g
  • eieren 5 st
  • zout

Ananas

  • ananas 1 st
  • rietsuiker, bruin
  • kruidnagel 10 st
  • sinaasappelsap 1 dl

Haas

  • hazenrugfilets 10 st
  • zout en peper
  • rode port 15 dl

Opmaak

  • rode basilicum 1 bosje
  1. Spätzle

    Meng de bloem met de eieren en wat zout.
    Wrijf het beslag door een vergiet boven een pan met gezouten water.
    Als de spätzle boven komt drijven eruit scheppen en in ijswater dompelen.
    Giet de spätzle af en bak ze in de Phase en breng op smaak met zout & peper.
  2. Ananas

    Maak de ananas schoon, snijd ze in stukken en bestrooi ze met wat rietsuiker.
    Bak de ananas met zeven kruidnagels in een droge teflonpan.
    Voeg wat sinaasappelsap toe en laat het geheel rustig karameliseren.
  3. Haas

    Kruid de hazenrugfilets met zout en peper en bak ze rosé in de Phase.
    Deglaceer de pan met de rode Port en voeg de rest van de kruidnagels toe.
    Voeg de rode wijnsaus toe en verwarm het geheel.
    Passeer de saus pas als de kruidnagels voldoende smaak afgegeven hebben.
  4. Opmaak

    Snijd de hazenrugfilets en serveer ze met de ananas, saus en de spätzle.
    Garneer met wat blaadjes rode basilicum.
+