Gerookte kabeljauw met een soep van aardappelen en ui geserveerd met doperwtjes en kwarteleitjes
Het is belangrijk dat we ook in de toekomst kunnen genieten van vis. Denk aan verantwoorde visserij door middel van nieuwe vangsttechnieken, regelwetgeving en ingestelde visquota. Wij als chefs kunnen bijdragen door te letten op duurzaam gevangen vis en seizoensvis te kopen.

Ingrediënten
Gerookte kabeljauw met een soep van aardappelen en ui geserveerd met doperwtjes en kwarteleitjes
Soep

Opmaak

Soep
-
olijfolie 20.0 g
-
kruimige kokende aardappels, geschild 750.0 g
-
uien 1.0 st
-
prei 3.0 st
-
water 1.5 l
-
creme fraiche 200.0 g
Opmaak
-
kabeljauw 600.0 g
-
gestoomde prei
-
tuinkers
-
pommes soufflés
-
doperwten gekookt
-
kwarteleitjes
Bereiding
-
Soep
Fruit de ui en de prei in een beetje olijfolie. Voeg de aardappel toe en blus af met water. Kook tot alle ingrediënten gaar zijn en breng op smaak met de visbouillon. Pureer het geheel in een blender. Zeef de soep. Verhit de soep en voeg de crème fraîche toe. -
Opmaak
Kook de kwarteleitjes gedurende 2 minuten in kokend water en koel ze meteen. Pel de eitjes, halveer ze en breng ze op smaak met zout en peper. Verhit de doperwtjes en prei in een beetje boter en breng ze op smaak. Rook de kabeljauw tot deze gaar is en breng hem op smaak. Leg alle ingrediënten op het bord en maak het geheel af met de ui en de tuinkers.