Menu
Punten

Ingrediënten

+

Dorade

  • dorade 10.0 stuks
  • zeezout 4.0 kg
  • ras el hanout
  • eiwit 4.0 dl
  • venkel 5.0 st

Dit recept is het resultaat van een samenwerking met Martin Rotteveel.

...

Bereiding

  1. Dorade

    Maak de dorades schoon. Laat de schubben zitten. (Deze zorgen ervoor dan het eiwitmengsel goed plakt)
    Sla het eiwit op en vermeng het met het zeezout, de ras el hanout en eventueel limoenrasp.
    Snijd de venkel doormidden. Duw de halve knollen in de buikholte van de dorades. Zet de vissen op de Big Green Egg-baksteen en modelleer het eiwitmengsel er omheen. Verwarm de Big Green Egg met een platte setter ertussen tot 170⁰C. Bak de dorades in circa 40 minuten gaar.
    Verwijder voorzichtig de zoutkorst en serveer.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu