Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

ui met halloumi

  • olijfolie
  • zout en peper
  • paneermeel 50 g
  • coeur de boeuf-tomaten 3 st
  • taleggio (Italiaanse kaas van koeienmelk) 100 g
  • halloumi (geitenkaas uit Cyprus) 100 g
  • pijnboompitten, gegrild 50 g
  • sjalotjes 2 st
  • peterselie 1 bosje
  • citroentijm
  • laurierblad 2 st
  • witte wijn 250 ml
  • uien 2 st
  1. ui met halloumi

    Schil de uien en snijd ze langs één kant volledig door. Haal voorzichtig de twee buitenste lagen eraf, zonder ze te breken. Kook deze vijf minuten in groentebouillon met witte wijn, laurier, citroentijm en zout en peper. Giet af en laat afkoelen. Meng voor de vulling de fijngehakte peterselie en sjalotten met de pijnboompitten, fijngesneden halloumi, taleggio en geraspte Coeur de Boeuftomaten. Maak er met paneermeel een dikke farce van. Kruid met zout en peper. Vul de uien met de farce. Rol ze stevig dicht, leg ze in een ovenschotel met olijfolie, bak ze goudbruin in de oven op 180°C.
+