Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Bisque

  • ongepelde garnalen 1 kg
  • olijfolie
  • cognac
  • wortel 1 st
  • ui 1 st
  • appel 1 st
  • knoflook 2 teentjes
  • tomatenpuree 3 el
  • witte wijn 5 dl
  • visfumet 1.5 l
  • boter
  • opgeklopte room 1 dl
  1. Bisque

    Pel de garnalen. Stoof de koppen en pantsers aan in olijfolie. Flambeer met cognac. Snijd de schoongemaakte groenten, de geschilde appel en de knoflook fijn en fruit ze aan in olie. Roer de tomatenpuree erdoor. Doe de massa bij de garnalenpantsers. Blus af met witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de visfumet toe, laat circa 20 minuten heel zachtjes inkoken, passeer door de puntzeef. Breng de bisque aan de kook, kruid met zout en peper, voeg een klontje boter toe. Werk af met de garnalen en een quenelle van opgeklopte kerrieroom.
+