Menu
Punten

Ingrediënten

+

Hazenpeper

Garnituur

  • Zwarte winterwortels 200.0 g
  • Gele winterwortels 200.0 g
  • Oranje winterwortels 200.0 g
  • sinaasappelsap 3.0 dl
  • roomboter 30.0 g
  • Gezouten citroenschil 6.0 g

Opmaak

  • tartelettes (zie MEP recept) 10.0 stuks
  • zoet zuur van beukenzwammetjes (zie MEP recept) 200.0 g
  • Ghoa cress 0.5 bakje
  • zuurdesembrood kruim 30.0 g

De ‘tartelette’ is weer helemaal terug van weggeweest. Deze variant is bedoeld als hoofdgerecht, maar kan natuurlijk ook als amuse of tussengerecht geserveerd worden.

...

Bereiding

  1. Hazenpeper

    • Kruid de hazenpoulet met zout en peper en bak deze in de boter.
    • Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de demi glace, knoflook, tijm en kruidnagel toe.
    • Laat het geheel gedurende ca. 2,5 uur rustig garen.
  2. Garnituur

    • Was en schil de winterwortels.
    • Trek de wortelen per kleur vacuüm met wat sinaasappelsap, boter en zout en peper.
    • Kook de wortelen naar gelang de dikte ca. 60 minuten op 100 ºC stoom in de combi steamer.
    • Haal de wortelen uit het plastic, en verdeel het kookvocht over drie pannetjes.
    • Snijd de wortelen in de gewenste vorm en doe ze terug in het kookvocht.
    • Glaceer de wortelen rustig en voeg de citroenschil toe.
  3. Opmaak

    • Verdeel de hazenpeper in de tartelettes.
    • Verdeel daarop de winterwortel met de zoetzure beukenzwammetjes.
    • Maak de tartelettes af met de ghoa cress en wat krokant zuurdesembrood kruim.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu