Menu
Punten

Ingrediënten

+

Hazenpeper

Pastinaak

  • Pastinaak 500.0 g
  • kookroom 0.5 dl
  • witte chocolade 50.0 g
  • boter 20.0 g

Garnituur

  • zilveruitjes 175.0 g
  • bruine beukenzwammetjes 175.0 g
  • wortel 175.0 g
  • gerookte spek 175.0 g
  • bloedworst 1.0 plakken

Serveer de hazenpeper met krokante kruidkoek en geroosterd amandelpoeder.

...

Bereiding

  1. Hazenpeper

    • Kruid de poulet met zout en peper en bak deze bruin in de boter. 
    • Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de knoflook, tijm en kruidnagel toe. 
    • Breng aan de kook en dek af met een deksel. 
    • Laat de hazenpeper gedurende ca. 2,5 uur rustig garen.
  2. Pastinaak

    • Maak ondertussen de pastinaak schoon en snijd deze in stukken. 
    • Zet de pastinaak net onder met water en voeg de room en wat zout toe. 
    • Als de pastinaak gaar is, 350 gram pastinaak afwegen met 150 gram van het kookvocht. 
    • Voeg de witte chocolade en de boter toe en pureer het geheel in de blender. 
    • Passeer de massa en giet deze vervolgens in een siphon. 
    • Zet de siphon onder druk met twee patronen.
  3. Garnituur

    • Maak de zilveruitjes en de beukenzwammetjes schoon. 
    • Schil de winterwortel en snijd deze in brunoise en het spek in julienne. 
    • Snijd de bloedworst in mooie blokjes. 
    • Blancheer de zilveruitjes en de wortel afzonderlijk van elkaar in gezouten water. 
    • Bak de spekblokjes samen met de zilveruitjes, wortel en de beukenzwammetjes in een koekenpan in wat boter. 
    • Bak op het laatste moment de bloedworst in wat boter.
  4. Opmaak

    • Verdeel de hazenpeper samen met het groentegarnituur over de borden. 
    • Schep de bloedworst erbij en maak het geheel af met de pastinaakpuree.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu