Runderwangen met mosterd, bospeen en aioli
Dit recept is ontwikkeld met de Deense chef Jakob Kofoed.

Ingrediënten
Runderwangen met mosterd, bospeen en aioli
Runderwangen
Mosterd
Garnituur
Opmaak

Runderwangen
-
Runderwangen 10.0 stuks
-
zout en peper
-
geklaarde boter
-
rode wijn 0.5 dl
-
uien 2.0 st
-
tijm 3.0 tak
-
laurierblaadjes 2.0 st
-
Knorr Professional Runderfond 1L 1.0 l
Mosterd
-
water 45.0 g
-
suiker 30.0 g
-
rijstazijn 15.0 g
-
mosterdzaad 10.0 g
Garnituur
-
prei 0.5 st
-
Venkelzaad gemalen 6.0 g
-
Komijnzaad gemalen 6.0 g
-
bospeen 1.0 bos
-
champignons 500.0 g
Opmaak
Bereiding
-
Runderwangen
Kruid de runderwangen met zout en peper en zet ze aan beide kanten aan in de boter.
Blus de pan af met de rode wijn en voeg de uien, laurier, tijm en de fond toe.
Gaar de wangen gedurende ca. 3,5 a 4 uur op 90ºC. -
Mosterd
Kook de azijn samen met de suiker en het water.
Blancheer het mosterdzaad gedurende 1 minuut en vermeng dit met het zoetzuur. -
Garnituur
Rooster de prei op 250ºC in de oven of BBQ tot deze helemaal zwart is.
Vijzel de prei samen met de komijn en venkelzaad
Schil en blancheer de bospeen en breng deze op smaak met het as mengsel.
Snij de champignons en bak deze in watboter en kruid ze met zout en peper. -
Opmaak
Verdeel de runderwangen samen met de groenten over de borden en mak het geheel af met de saus en de aioli.