Menu
Punten

Ingrediënten

+

Mosselsoep

Zalm mayonaise

  • zalmfilet 500.0 g
  • limoen 1.0 st
  • eieren 5.0 st
  • kropsla 5.0 st
  • zoetzure sjalotjes 150.0 g
  • zalmforeleitjes 150.0 g
  • bloedzuring 5.0 bakje
  • zwarte peper, gemalen

Kroketjes

Opmaak


Door het toevoegen van het kookvocht van de mosselen krijgt de soep een mooie en rijke smaak. Als je de mosselen in de schelp in de soep serveert dek dan wel een vingerbowl in.

...

Bereiding

  1. Mosselsoep

    • Verhit de olie in een pan, voeg de mosselen toe en kruid ze met wat peper. 
    • Blus de mosselen af met de witte wijn.Haal de pan van het vuur en pel de mosselen.
    • Zeef het mosselkookvocht door een doek en vul aan met water tot een liter.
    • Breng dit aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.
    • Kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.
  2. Zalm mayonaise

    • Bereid de visbouillon en pocheer hierin de zalm.
    • Pluk de zalm grof en maak deze aan met wat cocktailsaus en limoenrasp en sap.
    • Kook de eieren, pel en halveer ze.
    • Was de sla, pluk ze grof en maak ze goed droog.
  3. Kroketjes

    • Week de gelatine in koud water.
    • Meng de liquid concentrate met het water en maak van de boter en de bloem een roux.
    • Voeg de schaaldierenbouillon geleidijk aan de roux toe en breng het geheel aan de kook.
    • Haal de pan van de hittebron.Voeg de geweekte gelatine aan de salpicon toe en vervolgens de garnalen.
    • Breng op smaak en koel snel terug.
    • Portioneer de salpicon en vorm deze tot mooie kroketjes in wat paneermeel.
    • Haal ze door het eiwit en rol ze daarna door het paneermeel en frituur de kroketjes.
  4. Opmaak

    • Verdeel de mosselen over de soepkommen. 
    • Schep de soep in de soepkommen en garneer met de koriander.
    • Verdeel de kropsla, zalm, eieren en de sjalotjes op het bord.
    • Maak het geheel af met de zalmforeleitjes, bloedzuring en wat zwarte peper.
    • Serveer het kroketje op wat krokant gebakken zuurdesem met een partje citroen en wat mosterddressing.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu