Menu
Punten

Ingrediënten

+

Entrecote

  • kalfsentrecote 5.0 st
  • Parmaham 10.0 plakken
  • zout en peper
  • geklaarde boter 50.0 g
  • salie 1.0 bosje

Jus

Gnocchi

Broccoletti

  • broccoletti 4.0 st
  • boter
  • zout en peper

Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Entrecote

    • Kruid de entrecotes met zout en peper en bak ze aan beide kanten.
    • Voeg op het laatste moment de salieblaadjes toe en bak deze kort mee.
    • Haal het vlees samen met de salie uit de pan en bak hierin de plakken Parmaham.
    • Snijd het vlees en beleg dit met de gebakken ham en de salie.
  2. Jus

    • Breng de Marsala aan de kook.
    • Voeg het water toe en breng opnieuw aan de kook en roer de jus poeder erdoor.
    • Kook de jus samen met wat fijngesneden salie nog 4 minuten rustig door.
  3. Gnocchi

    • Breng het water aan de kook en voeg de liquid concentrate toe.
    • Voeg de griesmeel, boter, kruiden en de kaas toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
    • Kook de gnocchi rustig gaar in ca. 12 minuten en breng op smaak met peper.
    • Of kook de gnocchi in de thermomix op stand 3.5 in 12 minuten.
    • Giet de massa in een siliconemat en laat de gnocchi opstijven.
    • Los de gnocchi en brand de gnocchi met een gasbrander af.
  4. Broccoletti

    • Maak de broccoletti schoon en snijd ze in grove stukken.
    • Blancheer de broccoletti kort in water met wat zout.
    • Breng op smaak met boter en kruid met zout en peper.
  5. Opmaak

    • Verdeel de broccoletti samen met de entrecote en de gnocchi over de borden.
    • Schep de salie jus erbij en maak het geheel af met de gebakken salieblaadjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu