Menu
Punten

Ingrediënten

+

Tortilla

  • nixtamaliseerd maisdeeg 300.0 g
  • inktvisinkt 1.0 zakje

Gefrituurde vis

  • mahi-mahi 600.0 g
  • bierbeslag 350.0 g

Ingelegde ui

  • lente uitjes 200.0 g
  • fruco witte wijn azijn 80.0 g
  • zout
  • suiker

Garnituur

  • groene kool 150.0 g
  • korianderblad 20.0 g

Chipotle mayonaise

  • chipotle in adobo saus 40.0 g

Rode saus

  • tomaat 300.0 g
  • Witte ui 150.0 g
  • morita pepers 4.0 st
  • serrano pepers 2.0 st

Groene saus

  • groene tomaat 300.0 g
  • Witte ui 150.0 g
  • serrano pepers 2.0 st

Future menu’s: praktisch en inspirerend, efficiënt en uitdagend.

...

Bereiding

  1. Tortilla

    • Meng de helft van het maïsdeeg met de inktvisinkt tot het een egale kleur heeft.
    • Maak kleine balletjes van elk deeg en voeg ze samen tot één bal zonder de kleuren te mengen.
    • Druk de tortilla plat met een tortillapers tot je een dunne, ronde tortilla hebt. 
    • Leg ze op een hete bakplaat en bak aan beide kanten
  2. Gefrituurde vis

    • Snijd de vis in reepjes van 60 gram.
    • Haal de gesneden vis door het bierbeslag en frituur ze in olie op 180°C.
  3. Ingelegde ui

    • Snijd het witte deel van de lente ui in dunne plakjes.
    • Breng de fruco witte azijn samen met zout en suiker naar smaak aan de kook en laat afkoelen.
    • Voeg de uien toe en laat het geheel 12 uur marineren.
  4. Garnituur

    • Snijd de kool in zeer dunne julienne en pluk de koriander.
  5. Chipotle mayonaise

    • Meng de mayonaise met de chipotles en mix tot een gladde textuur ontstaat.
  6. Rode saus

    • Rooster de tomaten, de helft van de ui en de helft van de knoflook. 
    • Verwijder de zaden en aderen van de morita pepers en rooster ze licht.
    • Mix of stamp alle ingrediënten in een molcajete tot een saus met textuur en kleine stukjes.
  7. Groene saus

    • Rooster de groene tomaten, de helft van de ui en de helft van de knoflook. 
    • Verwijder de zaden en aderen van de serrano pepers en rooster ze licht. 
    • Mix of stamp alle ingrediënten in een molcajete tot een saus met textuur en kleine stukjes.
  8. Opmaak

    • Plaats de tortilla's in een tortillahouder en vul ze met de gefrituurde vis. 
    • Bedek met chipotle mayo, kool julienne, ingelegde ui en wat koriander. 
    • Serveer de taco's met de keuze tussen twee sauzen, rood of groen. 
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu