Menu
Punten

Ingrediënten

+

beslag

  • grijze garnalen 1.0 kg
  • water 1.5 l
  • tijm
  • laurier
  • witte peperkorrels
  • KNORR Aromat Strooier
  • boter 200.0 g
  • bloem 300.0 g
  • eidooiers 4.0 st
  • emmentaler, geraspt 75.0 g
  • citroen (sap) 1.0 st
  • cayennepeper
  • zout en peper
  • eiwitten 4.0 st
  • paneermeel

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. beslag

    1/4 fumet van schaaldieren:Pel de garnalen. Kook de garnalenkoppen en -pantsers vijf minuten in water met tijm, laurier, witte peperkorrels en Aromat. Laat 30 minuten trekken.Zeef het kookvocht, laat afkoelen.RouxSmelt voor de roux de boter en voeg de bloem toe.Monteer met de fumet van garnalenkoppen tot een dikke massa. Laat goed doorkoken. Haal van het vuur en voeg de eidooiers, kaas en citroensap toe.Kruid met cayennepeper, zout en peper. Voeg de garnalen toe, laat niet meer koken. Doe over in een schaal. Laat een nacht rusten in de koelkast.Afwerking:Vorm kroketten. Haal ze door eiwit en paneermeel.Bak ze goudbruin in de friteuse op 180°C.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu