Menu
Punten

Ingrediënten

+

Jus

  • Knorr Professional Kreeftenjus 1L 8.0 dl
  • marsepein 20.0 g
  • amaretto-likeur 20.0 g
  • roomboter
  • zout en peper
  • slagroom 4.0 dl

Garnituur

Opmaak

  • roze peperkorrels
  • zuring 4.0 blaadjes

De combinatie van schaaldieren, amaretto-likeur en marsepein is mischien niet alledaags maar wel waanzinnig lekker. Met dank aan Erik van loo van Restaurant Parkeuvel **

...

Bereiding

  1. Jus

    Kook de kreeftenjus in tot de helft. Voeg deroom, marsepein en de Amaretto toe en kook het mengsel in.
    Monteer de saus met behulp van een staafmixer met roomboter en breng op smaak met zout en peper.
  2. Garnituur

    Pel de scampi’s en kruid ze met zout en peper en smeer ze in met gemberpuree. Bak ze kort in olijfolie en gaar ze in de oven op 180°C.
    Snijd de koolrabi flinterdun op de snijmachine. Steek de plakjes uit met een gladde ronde steker en blancheer ze kort in water.
    Strooi wat poedersuiker over de amandelen en karamelliseer ze in de oven.
    Bereid de spinazie kort.
  3. Opmaak

    Plaats een ring op de borden en leg hierin een plakje koolrabi. Verdeel hierop de spinazie en de gebakken scampi en bedek deze met plakjes koolrabi.
    Garneer met de roze peper, blaadjes zuring en amandelen.
    Serveer de crème van schaaldieren met kreeft en marsepein apart.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu