Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Bulgur

Rijstazijn

  • rijstazijn 250 ml
  • suiker 100 g

Hummus

  • kikkererwten, geweekt en gekookt 230 g
  • Olijfolie extra vierge 20 g
  • vocht van de kikkererwten
  • Tahini 25 g
  • citroensap 10 g
  • knoflookteen 1 st
  • Jonnie Boer Baharat 2 g

Opmaak

  • munt 2.5 g
  • koriander 2.5 g
  • cherrytomaatjes 150 g
  • snackkomkommer 100 g
  • radijs 50 g
  • granaatappel 100 g
  • zoetzure uitjes 50 g
  • Hellmann's Jalapeno Ginger Vinaigrette 50 g
  • viooltjes, eetbaar 10 st
  1. Bulgur

    Kook water met de Knorr 1-2-3 Groentebouillon zoutarm en Curry Madras Jonnie Boer en olijfolie, als de bouillon kookt Voeg de bulgur toe, als het kookt 1 keer doorroeren, zet de pan van het vuur, en laat met deksel erop afkoelen.
  2. Rijstazijn

    Kook de rijstazijn met de suiker op en zet koel. Giet de koude rijstmarinade op de fijn gesneden rode ui strips dek af en zet koel doe dit minimaal 1 dag van te voren. Giet de koude rijstazijn ,op de dag van gebruik op de gesneden snackkomkommer.
  3. Hummus

    Giet de kikkererwten af en vang het vocht op, en maal deze fijn in de magimix, voeg de overige ingredienten toe en maal verder, voeg eventueel nog wat kikkererwtenvocht toe Maak de hummus 1 dag van tevoren voor de smaak ontwikkeling.
  4. Opmaak

    Roer de bulgur 1 keer door, en meng met de fijngesneden munt/koriander en verdeel op de borden/kommetjes of glaasjes. Doe de hummus in een spuitzak en spuit kleine dopjes op de bulgur. Decoreer de bulgur met de tomaatjes/komkommer/radijs/uitjes en de granaatappelpitten. Besprenkel het geheel met de vinaigrette en decoreer met de vioolblaadjes.