Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Aardpeer

  • aardpeer 800.0 g
  • water 1.0 l
  • boter 80.0 g

Spruitjes

  • spruitjes 800.0 g

Uien

  • Zoete uien 10.0 st
  • boter 30.0 g
  • zout en peper

Truffelkaassaus

  • water 3.0 dl
  • room 0.5 dl
  • old amsterdam, geraspt 25.0 g
  • truffeltapenade 5.0 g

Kletskoppen

  • Old Amsterdam 100.0 g

Opmaak

  • mosterdsla 100.0 g
  1. Aardpeer

    Borstel de aardperen goed schoon.

    Kook de aardperen gedurende ca. 35 minuten in de groentebouillon.

    Smelt de boter in een pan schep de aardperen erop en bak ze gedurende 15 min. op 160°C.

    Laat ze afkoelen en halveer ze.

  2. Spruitjes

    Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in water met wat zout.

    Halveer ze en bak ze samen met de uien in de boter.

  3. Uien

    Verpak de uien in aluminiumfolie en pof ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C.

    Laat ze afkoelen. 

    Pel en halveer de uien, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens samen met de spruitjes kort op de snijkant in wat boter.

  4. Truffelkaassaus

    Breng het water met de room aan de kook en voeg al roerend de kaassaus poeder toe.

    Laat de saus vijf minuten rustig koken.

    Draai de hittebron uit.

    Voeg de geraspte kaas en de truffel tapenade en roer het geheel goed door.

  5. Kletskoppen

    Rasp de kaas en verdeel deze op wat vetvrij papier.

    Bak de kaaskletskoppen op 600 watt gedurende ca.12 seconden in de magnetron.

    Leg de kletskoppen op keukenpapier en breek ze in stukken.

  6. Opmaak

    Verdeel de gebakken groenten over de borden.

    Maak het geheel af met de krokante kletskoppen, mitsua en de truffel-kaassaus.