Gebakken spruitjes en aardpeer met kaas en truffeltapanade (op basis van witte saus)
Een goede saus kan op verschillende manieren gemaakt worden.
Wij serveren drie recepten van dit gerecht elk met een andere basis.

Ingrediënten
Gebakken spruitjes en aardpeer met kaas en truffeltapanade (op basis van witte saus)
Aardpeer

Spruitjes
Uien
Truffelkaassaus

Kletskoppen
Opmaak
Aardpeer
-
aardpeer 800.0 g
-
water 1.0 l
-
boter 80.0 g
Spruitjes
-
spruitjes 800.0 g
Uien
-
Zoete uien 10.0 st
-
boter 30.0 g
-
zout en peper
Truffelkaassaus
-
water 3.0 dl
-
room 0.5 dl
-
old amsterdam, geraspt 50.0 g
-
truffeltapenade 5.0 g
Kletskoppen
-
Old Amsterdam 100.0 g
Opmaak
-
mosterdsla 100.0 g
Bereiding
-
Aardpeer
Borstel de aardperen goed schoon.
Kook de aardperen gedurende ca. 35 minuten in de groentebouillon.
Smelt de boter in een pan schep de aardperen erop en bak ze gedurende 15 min. op 160°C.
Laat ze afkoelen en halveer ze.
-
Spruitjes
Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in water met wat zout.
Halveer ze en bak ze samen met de uien in de boter.
-
Uien
Verpak de uien in aluminiumfolie en pof ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C.
Laat ze afkoelen.
Pel en halveer de uien, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens samen met de spruitjes kort op de snijkant in wat boter.
-
Truffelkaassaus
Breng het water met de room aan de kook en voeg al roerend de witte saus poeder toe.
Laat de saus vijf minuten rustig koken.
Draai de hittebron uit.
Voeg de geraspte kaas en de truffel tapenade en roer het geheel goed door.
-
Kletskoppen
Rasp de kaas en verdeel deze op wat vetvrij papier.
Bak de kaaskletskoppen op 600 watt gedurende ca.12 seconden in de magnetron.
Leg de kletskoppen op keukenpapier en breek ze in stukken.
-
Opmaak
Verdeel de gebakken groenten over de borden.
Maak het geheel af met de krokante kletskoppen, mitsua en de truffel-kaassaus.