Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kabeljauw

Spitskool

  • spitskool 1.0 st
  • olijfolie

Jus

Bereiding

  1. Brandade

    • Schil, was, snijd, kook en pureer de aardappels.
    • Maak de kabeljauw schoon en portioneer op 60 gram per persoon.
    • Snijd de rest van de kabeljauw in stukken en pocheer deze in de melken voeg de olijfolie
    • en de geconcentreerde visbouillon toe.
    • Meng de gepocheerde kabeljauw samen met de melk en olijfolie door de gepureerde aardappels en breng de brandade op smaak met peper.

  2. Kabeljauw

    • Stoom de met zout en peper gekruide kabeljauwmootjes in de oven.   
  3. Spitskool

    • Maak de spitskool schoon en blancheer 10 mooie bladeren in water met zout.
    • Bestrijk de bladeren met wat olijfolie, leg ze kort op de grill of brand ze met een gasbrander.

  4. Jus

    • Breng de kreeftenjus aan de kook en voeg de lavas toe.
    • Reduceer de jus tot 2 dl in en passeer de jus.
    • Monteer met wat blokjes koude boter en maak af met de garnalen. 

  5. Opmaak

    • Verdeel de brandade samen met de kabeljauw en daarop de gegrilde spitskool.
    • Maak het geheel met de kreeftenjus.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu