Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Gnocchi

  • bereide Knorr aardappelpuree (gebruik 20% minder vloeistof voor een droge puree) 500 g
  • eieren 1 st
  • bloem 100 g
  • parmezaanse kaas, geraspt

Saus

  • boter 15 g
  • tijm 2 takjes
  • uien 40 g
  • witte wijn 60 g
  • olijfolie

Opmaak

  • olijfolie
  • doradefilet 1.6 kg
  • pompoenpitten
  • dadels
  1. Gnocchi

    Maak een deeg door de afgekoelde aardappelpuree, het ei, de eierdooier en de bloem te mengen. Kneed dit tot een stevig deeg. Rol hier lange rollen met een diameter van 1 cm van. Snijd deze in gnocchi van 1 cm. Blancheer de gnocchi. Droog ze op een stuk keukenrol. Bak de gnocchi goudbruin in geklaarde boter. Voeg de room en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Saus

    Fruit de ui in de boter, voeg de tijm toe en blus af met witte wijn. Kook de wijn in tot 1/3 en voeg de gevogeltefond toe. Kook het geheel in tot een goede saus en breng op smaak met olijfolie.

  3. Opmaak

    Rooster de pompoenpitten in een beetje olie en breng op smaak met zout. Halveer de dadels in de lengte. Plaats de gnocchi op het bord. Voeg de gebakken dorade en de saus toe. Strooi de dadels en de pompoenpitten hier overheen.

+