Menu
Punten

Ingrediënten

+

Procureur:

Polenta:

Groenten:

  • sugarsnaps 250.0 g
  • peultjes 250.0 g
  • sperziebonen 250.0 g
  • tuinbonen, gedopte 250.0 g
  • boter

Opmaak:

  • Salad Peas 20.0 takjes

Malagawijn is een zoete versterkte wijn die in de Spaanse stad Málaga geproduceerd wordt.

...

Bereiding

  1. Procureur:

    • Kruid de lamsnekfilets met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter.
    • Blus de pan af met de Malaga en voeg de kalfsjus toe.
    • Stoof ze vervolgens onder een deksel verder gaar in de kalfsjus gedurende ca. 3,5 uur (of kook het geheel sous-vide op 92°C).
  2. Polenta:

    • Breng het water aan de kook en voeg de bouillonpoeder toe.
    • Voeg het maismeel, boter en de kaas toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
    • Kook de polenta rustig gaar in ca. 12 minuten en breng op smaak met wat zout en peper.
    • Giet de massa in een siliconemat en laat de polenta opstijven.
    • Los de polenta en brand de polenta met een gasbrander af (of kook de polenta in de thermomix op stand 3.5 in 12 minuten).
  3. Groenten:

    • Maak de groenten schoon en blancheer ze afzonderlijk van elkaar in water met wat zout.
    • Voeg de boter toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Opmaak:

    • Verdeel de gebrande polenta over de borden en schep de groenten eromheen.
    • Leg de gestoofde lamsprocureur erbij en verdeel de saus.
    • Maak het geheel af met wat salad pea.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu