Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Procureur:

  • lamsnekfilet 10.0 stuks
  • zout en peper
  • boter, geklaarde
  • malaga wijn 3.0 dl
  • Knorr Garde d'Or Gebonden Kalfsjus 1 L 5.0 dl

Polenta:

  • water 5.0 l
  • polenta 90.0 g
  • boter 60.0 g
  • geraspte kaas 40.0 g

Groenten:

  • sugarsnaps 250.0 g
  • peultjes 250.0 g
  • sperziebonen 277.78 g
  • tuinbonen, gedopte 250.0 g
  • boter

Opmaak:

  • Salad Peas 20.0 takjes
  1. Procureur:

    Kruid de lamsnekfilets met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter.
    Blus de pan af met de Malaga en voeg de kalfsjus toe.
    Stoof ze vervolgens onder een deksel verder gaar in de kalfsjus gedurende ca. 3,5 uur.
    (of kook het geheel sous-vide op 92°C)

  2. Polenta:

    Breng het water aan de kook en voeg de bouillonpoeder toe.
    Voeg het maismeel, boter en de kaas toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
    Kook de polenta rustig gaar in ca. 12 minuten en breng op smaak met wat zout en peper.
    Giet de massa in een siliconemat en laat de polenta opstijven.
    Los de polenta en brand de polenta met een gasbrander af.
    (Of kook de polenta in de thermomix op stand 3.5 in 12 minuten)
  3. Groenten:

    Maak de groenten schoon en blancheer ze afzonderlijk van elkaar in water met wat zout.
    Voeg de boter toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Opmaak:

    Verdeel de gebrande polenta over de borden en schep de groenten eromheen.
    Leg de gestoofde lamsprocureur erbij en verdeel de saus.
    Maak het geheel af met wat salad peas.